Şemdinli'de ilk kez katarakt ameliyatı yapıldı; hasta yüzde 90 görme yetisine kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Şemdinlide ilk kez katarakt ameliyatı yapıldı; hasta yüzde 90 görme yetisine kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2023 18:01

Şemdinli'de ilk kez katarakt ameliyatı yapıldı; hasta yüzde 90 görme yetisine kavuştu

Haberin Devamı

Azer DEMİR/ŞEMDİNLİ(Hakkari), (DHA)- HAKKARİ'nin Şemdinli ilçesi Devlet Hastanesi'nde Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Gülce Güngör tarafında katarakt ameliyatı yapıldı. İlçede ilk kez yapılan ameliyatla hasta Basriye Budak (42), yüzde 90 oranında görme yetisine kavuştu.
Şemdinli Devlet Hastanesi'ne başvuran Basriye Budak'ın gözlerinde katarakt tespit edildi. Bunun üzerine Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Gülce Güngör,  Budak'ı hemen ameliyata aldı. İlçede ilk kez yapıldığı belirtilen başarılı ameliyatla Budak, sağlığına kavuşurken, daha önce yüzde 20 olan görme düzeyi de ameliyat sonrası yüzde 90'a ulaştı.
Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Güngör, ilçede ilk kez böylesi bir ameliyat yaptıklarını belirterek, "Yaptığımız ilk katarakt ameliyatımız oldukça başarılı geçti. Fakoemülsifikasyon adını verdiğimiz, dünya standartlarında da tercih edilen son teknoloji ürünü yöntemle saydamlığını yitirmiş olan göz merceğini alıyor ve yerine akrilik/silikon içerikli lens yerleştiriyoruz. Bu sayede hastanın görme yetisini geri kazandırmayı amaçlıyoruz. Katarakt cerrahisi dikkat gerektiren, özellikli cihaz ve malzemeler açısından da yüksek maliyetli bir ameliyat. Bu ameliyatı Şemdinli’de yapmamızı mümkün kılan tüm ameliyathane personelimize, hastane yönetimimize, ayrıca Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü'ne teşekkürlerimi sunuyorum. Artık hastalarımız katarakt ameliyatı olmak için başka il ve ilçelere gitmek zorunda kalmayacak" dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!