Buğday tarlalarını 1 asırdır, imece usulü orakla biçiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Buğday tarlalarını 1 asırdır, imece usulü orakla biçiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2023 11:59

Buğday tarlalarını 1 asırdır, imece usulü orakla biçiyorlar

Haberin Devamı

Abdullah KAYA/ DERECİK, (Hakkari), (DHA)- HAKKARİ'nin Irak sınırındaki Derecik ilçesinde yaşayan çiftçiler, 40 dereceyi bulan sıcak havada imece usulü orakla buğday hasadı yapıyor. Erol Kaya, ilçeye bağlı köylerde bu dayanışma örneğinin 1 asırdır sürdüğünü söyledi.
İklimi sıcak olan, Irak sınırındaki Derecik ilçesinde, buğday hasadına başlandı. İlçe merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Balkaya Dağları eteklerindeki Akdemir köyünde yaşayan çiftçiler, her gün sabahın ilk ışıklarıyla, tarlalarına gidip buğday hasadı yapıyorlar. Engebeli araziler nedeniyle iş makinelerinin kullanılamadığı bölgede yaşayanlar, yaklaşık 1 asırdır imece usulü, orakla hasat yaptıklarını ve her hafta bölgedeki 1 köyün buğdayını biçtiklerini anlattı.
'HERKES BİRBİRİNE YARDIM EDİYOR'
Yaklaşık 20 kişinin birlikte çalıştığı tarlada çalışanlardan Erol Kaya, 35-40 dereceyi bulan sıcak havaya rağmen faaliyetlerini aksatmadıklarını söyleyerek, "Sabah erken saatlerinde civar köylerden destek alarak gelip tarlalarımızda buğday biçiyoruz. Kavurucu sıcağın altıda çalışmak hiç kolay değil. Bütün şartlara rağmen çalışıyoruz. Bu sene bereketli geçiyor. Tam beklediğimiz gibi oldu. Tarlalarımız engebeli olduğu için iş makineleri giremiyor. Bu yüzden oraklarla buğdayımızı biçiyoruz ve herkes birbirine yardım ediyor. Bu yardımlaşma örneği 1 asırdır devam ediyor. Biçtiğimiz buğdaylar ev ekonomisi için büyük katkı sağlıyor" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!