İstanbul Hakkariler Derneği STK’lılarla bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Hakkariler Derneği STK’lılarla bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2018 14:32

İstanbul Hakkariler Derneği STK’lılarla bir araya geldi

Haberin Devamı

Yaşar KAPLAN / YÜKSEKOVA(Hakkari,)- DHA- İSTANBUL’ da faaliyet gösteren Hakkari ili ilçeleri Eğitim, Kültür Sanat, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından siyasetçi, işadamı ve bazı STK’lılarla kahvaltı programı düzenlendi. 

Boğaziçi Üniversitesi Hisarüstü tesislerinde düzenlenen kahvaltı programına Beşiktaş Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Ali Tüy, Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Çakır, eski CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Ak Parti İstanbul Eski İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Malatya Spor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, Hakkarili iş adamı Teoman Zeydan, Ramazan Kümek, Servet Güzel, Sinop Federasyonu eski Başkanı Nihat Atlas, Ordu Federasyon eski Başkanı Sabri Çelebi, Sürmene Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Dr. Haydar Dulkadiroğlu katıldı. Düzenlenen programda 'Dünden bu güne STK’lar ile Siyasetteki Değişim ve Dönüşüm' konuları ele alındı. 

İstanbul'da Hakkarililere yönelik yapılan hizmetlerde kendisine iş adamlarının destek verdiğini belirten Dernek Başkanı Şemsettin Demir, "Bu hizmetleri yaparken, Hakkari ve Hakkarililer adına en büyük desteği veren, Hakkarili işadamımız Teoman Zeydan beye, Hakkari Konuk Evi'nin tamirat ve tefrişatında maddi ve manevi desteklerini bizden esirgemeyen Dr. Selim Temurci ve Muharrem Ödemiş'e konuk evinin derneğimize tahsisini sağlayan işadamı Ramazan Kümek'e tecrübe ve deneyimleriyle bizlere ışık tutan Faik Tunay'a ve Dr. Haydar Dulkadiroğlun'a teşekkür ederim" dedi.

Programda konuşan Ak Parti İstanbul eski İl başkanı Selim Temurci, İstanbul Hakkarililer Derneği'nin bugüne kadar sivil toplum örgütlerin içinde her zaman farklı kültürleri bir araya getiren bir dernek olduğunu söyledi. Dernek Başkanı Demir'e teşekkür eden Temurci, "Yapılan bu faaliyetlerde birlik ve beraberliğin tam kardeşliğin bir araya getirdiğini gördük" dedi. Yüksekova'da okuyan öğrenciler için konferans ve mescit projelerinin hayatta geçirdiklerini belirten Ak Parti İstanbul eski il Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş ise Eylül ayında Yüksekova’da bu hizmetlerin açılışı için oraya gideceklerini söyledi.

Sürmene Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Dr. Haydar Dulkadiroğlu ise STK'cılığın önemine ve zorluğuna dikkat çekerek, "Şemsettin Demir, dernekçilikte kısa zamanda çok işler başaran son yılların en hızlı STK'cısı unvanını hak etmiştir. Kendisini kutluyorum" dedi.  Malatya Spor Kulübü Başkanı Adil Gevrek ise böyle farklı kültürlerin bir arada olmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!