Hakkarili dağcılar 2 bin 400 rakımlı Vatan Dağı'na tırmandı

Güncelleme Tarihi:

Hakkarili dağcılar 2 bin 400 rakımlı Vatan Dağına tırmandı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 26, 2017 13:45

Hakkarili dağcılar 2 bin 400 rakımlı Vatan Dağı'na tırmandı

Haberin Devamı

Behçet DALMAZ / HAKKARİ, (DHA) - HAKKARİ Dağcılık Federasyonu İl Temsilciliği'nin organizasyonuyla bir grup dağcı, batı illerinde yanlış tanınan kenti, huzur ortamını, kentteki dağları turizme kazandırılmak amacıyla 2 bin 400 rakımlı Vatan dağına zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi. Tırmanışta yer alan 9 çocuk, 16 torun sahibi 75 yaşındaki Ramazan Akbaş, 1965 yılından beri dağcılık faaliyetleri içerisinde yer aldığını, Hakkari dağlarını tanıtmak için kendi yaşıtalarını da bu dağcılık faaliyetleri içerisinde yer almalarını istedi.
Hakkari DaÄŸcılık Federasyonu Ä°l TelsilciliÄŸi organizasyonuyla aralarında DaÄŸcılık Federasyonu Hakkari il Temsilcisi Naci Ertunç, Bursa'dan gelen daÄŸcı Yüksel Işık, ReÅŸko DoÄŸa Sporları Kültür DerneÄŸi üyesi Avuka Turgut Besi'nin de bulunduÄŸu toplam 10 daÄŸcı, Hakkari kent merkezinin arka tarafında bulunan Vatan Dağı'na zorlu bir tırmanış gerçekleÅŸtirdi.Â
52 YILDIR DAÄžLARA TIRMANIYOR
Hakkari'de 1965 yılından beri dağcılık faaliyetleri içerisinde yer alan 9 çocuk 16 torun sahibi Ramazan Akbaş'ın, zorlu tırmanışta gençlerin en önünde yer alması da dikkat cekti. Dağ sporunu çok sevdiği için dağcılıkla ilgili bütün faaliyetlerin içerisinde yer aldığını söyleyen Akbaş, "Hakkari'de tırmanmadığım dağ kalmadı. Gördüğünüz gibi hala dincim ve gençlere taç çıkartıyorum. Herkesi dağ sporunu yapmaya davet ediyorum" dedi.
AMAÇ, HAKKARİ'NİN DAĞLARINI TURİZME KAZANDIRMAK
Organizasyonu gençekleştiren Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari il Temsilsici Naci Ertunç, tek amaçlarının Hakkari'nin dağlarını turizme kazandırmak olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"10 dağcı arkadaşımızla birlikte Vatan Dağı'na tırmanış yapmak için yola çıkıyoruz. Dileğimiz Anadolu'nun ücra köşelerinde dağcı grupların Hakkari'ye gelmeleridir. Bilindiği gibi Hakkari terör bölgesi olarak ün salmış güya. Halbuki tam tersi Hakkari ilimiz en güvenli ve huzurlu bir kent konumunda. Bunu her defasında buraya gelen İçişleri Bakanımız da dile getirmektedir. Tüm dağcı arkadaşları buraya davet ediyorum. Bizim bu Vatan dağı tırmanışımız dışında 10 kış tırmanışı dana gerçekleştirilecektir."
FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!