Hakkari ve Bitlis'te öğretmenler günü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Hakkari ve Bitliste öğretmenler günü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 16:51

Hakkari ve Bitlis'te öğretmenler günü kutlandı

Haberin Devamı

Behçet DALMAZ-Özcan ÇİRİŞ / HAKKARİ-BİTLİS,(DHA)-HAKKARİ ve Bitlis'te 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hakkari'deki etkinlikler Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Program daha sonra Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti. Programa Hakkari Vali Yardımcıları M. Emin Taşçı, Hasan Ongu, Hakkari il Jandarma Alay Komutan Vekili Albay Mehmet Gököz , Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, kurum amirleri ve öğretmenler katıldı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın öğretmenler günü nedeniyle yayınladığı mesajının okunmasının ardından kürsüye çıkan Hakkari Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgut, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Öğretmenler günü dolayısıyla Hakkari'de görev yapan öğretmenlerin mesajlarının yer aldığı görüntülü video gösteriminin ardından göreve yeni başlayan aday öğretmenler ant içti. Program, emekli öğretmenlere hediye verilmesi ve öğretmenlerin çeşitli yörelere ait müzikler eşliğinde oynamasıyla son buldu.

BİTLİS'TE ÖĞRETMENER GÜNÜ PROGRAMI



Bitlis'teki kutlamalar da Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Bitlis Kültür Merkezi'nde devam eden programda konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, öğretmenlerin hakkının ödenemeyeceğini belirterek,"Hepimizin üzerinde en çok emeği olan kişi öğretmendir. Bazen bu anneden de daha çoktur. Emeğinin, hakkının üzerimizde olduğunu hepimiz biliriz. Bir öğretmenden ders, eğitim almamış kimse yoktur. Hakikaten öğretmenlerimizin hakkı ödenmez. Büyüklerimiz bize şunu öğretti. Toplumda 3 kişinin eli öpülür. Ananın, babanın bir de öğretmenin. Bir çocuğun geleceği öğretmenin şekillendirmesine bağlıdır. Onun konforu, hayat anlayışı, iyi adam olması, kötü adam olması öğretmenin elindedir. Öğretmenlik işte bu yüzden kutsaldır" dedi.

Program mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin and içmesi ve öğretmenlerden oluşan koronun solo ve koro şarkılarıyla sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!