Hakkari TSO Başkanı Taş: Hakkari'nin taşınması, halka hakaret ve zulümdür

Güncelleme Tarihi:

Hakkari TSO Başkanı Taş: Hakkarinin taşınması, halka hakaret ve zulümdür
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2017 00:51

Hakkari TSO Başkanı Taş: Hakkari'nin taşınması, halka hakaret ve zulümdür

Haberin Devamı

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA)- HAKKARİ'nin il statüsünden çıkarılmasının gündeme gelmesinin ardından, kentteki Sivil Toplum Kuruluşları'nın öncülüğünde aralarında kanaat önderleri, işadamları, esnaf, MHP ve CHP il yöneticilerinin de bulunduğu geniş katılımlı bir toplantı yapıldı. Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, böyle bir uygulamanın düya tarihinde bir benzeri bulunmadığını, bunun Hakkari halkına ciddi bir hakeret ve zulüm olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Şırnak Cizre'ye, Hakkari de Yüksekova'ya dönüşecek" açıklamasının yankıları Hakkari'de sürüyor. Hakkari'de 40'a yakın STK temsilcisi, MHP Hakkari il Başkanı Fatih Özbek, CHP Hakkari İl Başkan Yardımcısı Metin Kahraman ile kentin ileri gelenlerini de aralırında bulunduğu yaklaşık 500 işadamı ve esnaf, iftar sonrası Ticaret ve Sanayi Odası'nda biraraya gelerek konuyla ilgili görüş ve önerilerini deli getirdi.
YÜKSEKOVA 82'NCİ İL OLSUN
Toplantıda konuşan Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, Hakkari il merkezinin bir ilçeye taşınması düşüncesinin hayata geçirilebilmesi için o kentin çok ciddi bir afet ve yok olmasıyla ancak uygulanabileceğini söyledi. Taş, "Hakkar'yi yok eden bir deprem, bir sel felaketi olmadı. Merkez ve köylerde nüfusu 80 bini aşan kentimiz, ekonomik ve sosyal kalkınmaya hazırlanırken, insanlarımız ticaretlerini geliştirmeyi ve yatırım planları yaparken böylesi bir talihsizliğin yaşanacak olması hepimizin çok derin düşüncelere kapılmasına sebep olmuştur. Böyle bir uygulamanın dünya tarihinde bir benzeri bulunmamaktadır. Düşencesi ve gündemi bile biz Hakkarililere ciddi bir hakaret ve zulümdür. Bizler geçmişten bu yana her söylemimizde Yüksekova ilçemizin il olmasına karşı olmadığımızı dile getirdik. Hiç bir zaman da karşı olmadık. 82'nci il olarak Yüksekova'nın il stütüsüne kavuşması da bizleri mutlu eder, sevindirir. Ama Hakkari'nin statüsüne ve dokusuna karışılmasın" dedi.
Hakkari coğrafyasında atalarının, dedelerinin  yaşadığını anlatan TSO Başkanı Taş, "Bu kentin dokusunu, değerlerini yok sayıp, halkımıza danışmadan bizleri buradan başka bir yere savurmak hiç bir hükümetin veya gücün hakkı değildir. Bu topraklarda, bu coğrafyada hatıralarımız var, ölülerimiz var. Bizim değerlerimizle oynayarak, bizleri yoksullaştırarak duygularamızı incitmek çok büyük bir haksızlıktır. Hakkari genel nüfusu itibariyle Türkiye'deki 17 ilden ve merkez nüfusu Gümüşhane, Sinop, Bilecik, Artvin, Ardahan, Bayburt gibi illerden büyük bir şehirdir. Aşiretler ve beylikler kenti geleneğinden gelen ilimiz, dünyanın en zengin coğrafyasına sahip bir ildir" diye konuştu.
MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR
Taş, Hakkari'nin il kalabilmesi için büyük çabalar sarfeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de teşekür etti. Taş'ın bu teşekkürü alkışlarla karşılandı. Taş, Hakkari için yarın yapılacak yürüyüşe de herkesin katılması çağrısında bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!