Mevlana Haftası

Güncelleme Tarihi:

Mevlana Haftası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 13:33

- Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen, mesaj yayımladı

Haberin Devamı

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Mevlana'nın kendisinden asırlar sonra bile dünya insanlarının duygu ve düşünce ikliminde ufuklar açılmasına vesile olan bir hazine olduğunu ifade etti.

Çimen, "Mevlana Haftası" dolayısıyla yayımladığı mesajda, Mevlana'nın 13. yüzyıldan günümüze hiç eskimeyen hayat felsefesiyle bütün dünyayı aydınlatmaya devam ettiğini belirtti.

Hz. Mevlana'nın, kendisinden asırlar sonra bile dünya insanlarının duygu ve düşünce ikliminde ufuklar açılmasına vesile olan bir hazine olduğunu vurgulayan Çimen, şöyle devam etti:

"Mevlana hazretleri eserlerinde bizlere, kendiyle barışık, huzurlu, Allah'ın kendisine verdiği maddi ve manevi güzelliklerin farkında olan, O'na şükreden, zorluklar karşısında nasıl düşünüp hareket edeceğini bilen, hoşgörülü, sevgi dolu bir insan olabilmenin yollarını öğretir. 'Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol' düsturuyla insanlığı dürüstlüğe ve doğruluğa çağıran Hz Mevlana, 13. yüzyıldan günümüze hiç eskimeyen hayat felsefesiyle bütün dünyayı aydınlatmaya devam etmektedir."

Haberin Devamı

İnsanlığın Mevlana'ya ve onun gibi ışık kaynaklarına derinden muhtaç olduğunu ifade eden Çimen, şunları kaydetti:

"Birlik ve sevgi tohumlarını yüreklerimize ekerek 'Ne olursan ol yine gel' sözleriyle insanlığa seslenen Hz. Mevlana, bu sözleriyle bugün hala gönüllerimizi fethediyor. Hz. Mevlana'nın biz insanlara verdiği en büyük mesaj birlik ve beraberliktir. Bugün insanlık, Mevlana'ya ve onun gibi ışık kaynaklarına derinden muhtaç olduğunu daha çok hissetmektedir. Ülkemiz insanının ve tüm dünyanın onun yol göstericiliğine ihtiyacı vardır. Onu hakkıyla anlamamız ve algılamamız gerekmektedir. 2-9 Aralık Mevlana Haftası dolayısıyla Hz. Mevlana'nın felsefesinin dünya barışının tesisine vesile olmasını temenni ediyor, Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi sevgi ve rahmetle anıyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!