Limni Gölü'nde sezon sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Limni Gölünde sezon sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2014 16:02

- Torul ilçesine bağlı bin 700 rakımlı Saronay Yaylasında bulunan ve doğal güzelliği ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Limni Gölü'nde turizm sezonu sona erdi

Haberin Devamı

GÜMÜŞHANE (AA) - Torul ilçesine bağlı bin 700 rakımlı Saronay Yaylasında bulunan ve doğal güzelliği ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Limni Gölü'nde turizm sezonu sona erdi.

Gümüşhane Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Emel Mazlum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun sona ermesiyle yapımı tamamlanan 10 kır evi ve bir ziyaretçi merkezinin kiralanmak üzere ihaleye çıkarıldığını, gelecek yıldan itibaren günübirlik ziyaretin yanı sıra konaklama imkanının da sağlanacağını söyledi.

Geçen yıl 34 hektar olan Limni Gölü alanının 72 hektara çıkarılarak buradaki kaynak değerlerin devamı niteliğindeki alanların tabiat parkı içerisine dahil edildiğini belirten Mazlum, "Böylece korunan alanlar büyümüş oldu. Büyüyen alan içerisine 10 kır evi ve bir ziyaretçi merkezi yapıldı. Kır lokantası yenilendi. Göl çevresinde gelecek yıl alan düzenlemesi gerçekleştirerek yürüme parkuru yapacağız. Limni Gölü Tabiat Parkı'nın tüm bu çalışmalardan sonra modern, doğayı insanların tahrip etmeyeceği, yürüyüş parkurlarının belli olduğu, günübirlik alanlarla konaklama alanlarının birbirinden ayrıldığı bir yapıya da kavuşmuş olacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Mazlum, haziran ayından itibaren ziyarete açılan Limni Gölü'nü yaz boyunca 10 binin üzerinde yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini de sözlerine ekledi.

Kır lokantası işletmecisi Murat Eroğlu ise kış aylarında Limni Gölü'nün yüzeyinin buz tuttuğunu, çevresinde 2 metreye varan kar kalınlığı bulunduğunu söyledi.

Kış aylarında Limni Gölü'nün çok güzel görüntüye sahip olduğunu ancak Zigana Dağı zirvesindeki tesislerden göle gelen yolun çığ tehlikesi nedeniyle ulaşıma açılmadığını anlatan Eroğlu, "Yürüyerek göle gitmek isteyenlere de bu tehlikeyi hatırlatıyor ve gitmemelerini öneriyoruz. Zigana köyünden gelen bir diğer yol ise kar kalınlığının yer yer 2 metrenin üzerine çıkması nedeniyle ulaşıma açılmıyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!