Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Gümüşhanenin düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2017 15:26

Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

Haberin Devamı

GÜMÜŞHANE(DHA) - Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Kutlama etkinliği, hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı.  Belediye Başkanı Ercan Çimen’in anıt şeref defterine yazdığı mesajın okunması sonrasında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

15 Temmuz Zafer Meydanı’nda yapılan törende gazilerden Celil Tanguroğlu Vali Okay Memiş'e Türk bayrağı verirken Gazi Kaanoğlu da Belediye Başkanı Ercan Çimen'e şehrin anahtarını sundu. Gazi Fevzi Ezber de, Garnizon Komutan Vekili Yrb. Semih Bulut'a kurtarılmış vatan toprağa takdim etti.

Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşan Belediye Başkanı Ercan Çimen, işgalci güçlere ve onların iş birlikçilerine unutamayacakları bir ders verildiğini hatırlattı, 15 Şubat’ın Gümüşhane’nin gurur günü olduğunu söyledi. Atlı geçit gösterisi sonrasında Gümüşhane Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisi çok beğenildi. Okulların halk oyunları gösterilerinde de Gümüşhane'nin yöresel ürünlerinin yapımı canlandırıldı, oynayan gençlerin arasına Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Garnizon Komutan Vekili Yarbay Semih Bulut’un da katılması coşkuyla karşılandı. Şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olanların seslendirilmesi sonrasında da dereceye girenlere ödülleri verildi.

Tören, Belediye Başkanlığı araçlarının katılımıyla yapılan geçit töreniyle son buldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!