Gümüşhane’de kaçak avcılara 58 bin 468 lira ceza

Güncelleme Tarihi:

Gümüşhane’de kaçak avcılara 58 bin 468 lira ceza
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 13:37

Gümüşhane’de kaçak avcılara 58 bin 468 lira ceza

Haberin Devamı

GÜMÜŞHANE, (DHA) – GÜMÜŞHANE Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlbeyi Aydın, 2017 yılı içinde 575 adet avcının kontrol edildiğini belirterek 14 kişiye 58 bin 468 lira idari para cezası kesildiğini açıkladı.

Kaçak avcılıkla mücadele kapsamında denetimlerin sürdüğünü ifade eden İlbeyi Aydın, 10 kişiye gece avından, 1 kişiye ise Biyokaçakçılıktan, 2 kişiye balık avından ve 1 kişiye de horoz dövüştürmekten olmak üzere toplamda 14 kişiye 58 bin 468 lira  İdari Para Cezası kesildiğin belirtti.

Av Koruma ve Kontrol Ekiplerince kaçak avcılıkla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü vurgulayan Aydın, doğanının kendilerine atalarından miras değil emanet olduğunu belirterek “Yalnızca ülkemiz için değil, bütün dünya için bir ortak emanet olan yaban hayatı kaynaklarımız ve bunların oluşturduğu biyolojik çeşitlilik, ülkemizin sahip olduğu tabii kaynak değerlerinin en hassas ve ihtimam isteyen alanlarından biridir. Yaban hayatının korunması, geliştirilmesi, bu alanlardan şuurlu, planlı faydalanılması ve bu mirasın sürdürülebilir bir yönetim anlayışı ile gelecek nesillere intikalinin sağlanması, Bakanlığımızın hassasiyetle üzerinde durduğu çalışmaların başında gelmektedir. Bu ihtimam ve özveri isteyen çalışmayı yürütmek de Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’müzün ana hedefleri arasında yer almaktadır. Yaban hayatının korunması konusunda asıl olan; türleri yaşadıkları tabii ortamlarında koruyabilmektir. Bu maksatla 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na göre yapılan koruma kontrol çalışmaları da, usulsüz avlanmayı önlemeye yönelik faaliyetleri içermektedir”

İHBAR EDİN ÇAĞRISI

Kaçak avcılığın önlenmesi ve vatandaşların yaban hayatı konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla avcılarla, yaban hayatı konusunda aktif olarak çalışan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleriyle, kolluk kuvvetleri ve gittikleri köylerdeki vatandaşlar ile toplantılar yaptıklarını belirten Aydın, şöyle dedi:

“Sürdürülebilir ve bilinçli avcılık yapılması için Şube Müdürlüğümüzce, Av Koruma ve Kontrol ve bilinçlendirme faaliyetleri yoğun bir şekilde devam edecektir. Vatandaşlarımız yasa dışı avcılık yapanları özellikle gece far avı yapanların görmeleri halinde en hızlı şekilde Şube Müdürlüğümüze ya da kolluk kuvvetlerimize bildirmelerini istiyoruz. Yaban hayatının korunmasında ve bu emanetin gelecek nesillere taşınmasında Şube Müdürlüğümüzün yürüttüğü denetim faaliyetlerinin yanı sıra avcılarımıza da büyük mesuliyetler düşmektedir. Avcılarımızın yaban hayatı sürdürülebilirliği adına avlanırken kanunlara, vicdana ve avcılık etiğine uygun davranması gerektiğine, yaban hayvanlarının yaşam ortamıyla beraber en iyi korumasının yine avcılar tarafından yapılabileceğine inanarak, av yasakları hususunda daha hassas davranmalarını bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!