Gümüşhane’de Dünya Engelliler Günü Nedeniyle Program Düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Gümüşhane’de Dünya Engelliler Günü Nedeniyle Program Düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2015 21:00

GÜMÜŞHANE'DE 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ NEDENİYLE EĞİTİM UYGULAMA OKULU VE ÖZEL GÜMÜŞ İLGİ ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN HAZIRLANAN PROGRAM DÜZENLENDİ.

Gümüşhane’de 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle Eğitim Uygulama Okulu ve Özel Gümüş İlgi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Öğrencileri tarafından hazırlanan program düzenlendi.
Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan’ın eşi İlke Danışan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Lütfi Düz, kamu kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrencilerin aileleri katıldı.
Salonun fuaye alanında kokteyl ve engelli öğrenciler tarafından hazırlanan el emeği göz nuru eserlerden oluşan serginin açılarak gezilmesinin ardından salon programına geçildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda özel eğitimle ve özel öğrencilerin eğitim süreciyle ilgili video sunumu gerçekleştirildi.
Programın açılış konuşmasını yapan Özel Gümüş İlgi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucu müdürü Sibel Kandaz Olgun, konuşmasında “Dünya Engelliler Günü” yerine “Özel Bireyler Günü” ifadesini kullanarak, iki kurum tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen etkinliğin özel öğrencilerin fırsat verildiğinde neleri başarabileceklerini kanıtı olduğunu söyledi.
En büyük amaçlarının özel bireylerin toplum içinde var olduklarının farkındalığını insanlara az da olsa oluşturabilmek ve bugünün sonunda ‘ortada bir engel var ama bu onlardan değil gerçeğinde bizlerden kaynaklı’ dedirtmek olduğunu dile getiren Olgun, “Bu değerli ve özel olan bireyler yaptıkları en basit işlerde bile bütün benliklerini ortaya koyarak yapıyorlar. O işe duygularını katıyorlar” diye konuştu.
Olgun’un konuşmasının ardından her iki merkezin özel öğrencileri müzik gösterisi, şirin civcivler, sıra gecesi, lirik dans, kemençe eşliğinde aşık ile maşuk, ateş böceği, besmele ve gül dünya gösterilerini sahneledi.
Final gösterisinde “Oyun ister bütün çocuklar” pankartıyla davetlilere kendilerini hayran bırakan öğrenciler, programın sonunda hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!