Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün yardımları

Güncelleme Tarihi:

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün yardımları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 10:46

- Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Düz: "Engellilere evde bakım, koruyucu ailelere sosyal ve ekonomik yardımlar olmak üzere ilimiz genelinde 9 milyon liraya yakın yardım yapıldı"

Haberin Devamı

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Lütfi Düz, il genelinde engellilere evde bakım, koruyucu ailelere sosyal ve ekonomik yardımlar olmak üzere 9 milyon liraya yakın yardım yapıldığını söyledi.

Düz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde belirlenen bin 280 engelliye evde bakım, 80 koruyucu aileye sosyal ve ekonomik destek, 3 sevgi evindeki 27 çocuk ile 7 çocuk evinde kalan 35 çocuğa hizmet ettiklerini belirtti.

Evde bakım hizmetleri verilen bin 280 aileye 2014 yılı içerisinde 8 milyon 574 bin 711 lira ödeme yapıldığını anlatan Düz, şöyle devam etti:

"Eğitim ve öğretimlerini devam ettiren çocuklarımıza sosyal ekonomik destek veriyoruz. Bu kapsamda 80 koruyucu aileye, sosyal ve ekonomik destek verdik. Destekler, çocuğun okuduğu ana okul, ilköğretim, lise ve üniversite olmak kaydıyla farklılık gösteriyor. Bunun dışında 2 koruyucu ailemiz var. Biri Şiran'da, diğeri de Gümüşhane merkezde bulunuyor. Bakım ve koruma altındaki 2 çocuğumuz bu iki ailenin yanında eğitimlerine devam ediyor. 3 sevgi evimiz var. Bu evlerde 27 çocuğumuz barınıyor. Çocuklardan 10'u 0-13 yaş grubu kız ve erkek çocuklardan oluşuyor. Diğer 13-18 yaş grubundaki 17 kızımız ise 2 sevgi evinde kalıyor. Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğümüze bağlı 7 çocuk evimiz daha var. Bunlar çeşitli mahallerde, apartmanlarda herşeyiyle tam bir daireden oluşuyor. Evler hiçbir masraftan kaçınılmadan, bir ailede olması gereken her şeyiyle döşeniyor. Evlerde bakıcı anneler var ve bu anneler 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Yine kız ve erkek olmak üzere oluşturduğumuz kardeş gruplar için 7 evimizde 35 çocuğumuz barınmakta, eğitim ve öğretimlerine devam etmektedir."

Haberin Devamı

Düz, özellikle paydaş kuruluşlarla aile eğitim programları gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Bu bizim için çok önemli. Eğer bir yerde aile güçlüyse toplum da güçlüdür. Sorunsuz çocuk var demektir" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!