10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Güncelleme Tarihi:

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2015 10:03

Haberin Devamı

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve İdareciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çimen, mesajında, basının gelişmiş demokrasilerde halkın fikirlerini ve millet iradesinin serbestçe ifade etmesini sağladığını belirtti.

Medyanın çok sesli ve serbest bir surette vazifelerini yerine getirdiğinde demokratik ve şeffaf sistemler işlerlik kazandığını ifade eden Çimen, şöyle devam etti:

"Kamuoyunun olaylar karşısında doğru ve tarafsız şekilde bilgilendirilmesi, halkın sıkıntıları ve taleplerinin yetkili makamlara ulaştırılması noktasında gazeteciler kamunun önemli bir görevini de yerine getirir. Gazetecilik görevi, tarafsız, ilkeli, tavrını halktan ve haktan yana koymanın yanı sıra prensiplerinden ödün vermemekten geçer. Görevini siyasi, ideolojik ve kişisel çıkarları için kullanmayan basın mensupları, toplumsal ve demokratik gelişimimize büyük katkı sağlayacak sorumluluk sahipleridir. 10 Ocak 1961'den beri kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, zor şartlarda özveri ile çalışan fedakar gazetecilerimize başarılar dilerim."

Haberin Devamı

Çimen, 10 Ocak İdareciler Günü'ne de değinerek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Mülki idare amirlerimiz, devleti ve hükümeti temsil ederken sadece devletin varlığını, gücünü ve otoritesini değil, şefkatini de temsil etmekte, devletle vatandaşlarımız arasındaki sevgi ve güven bağlarını da güçlendirmektedir. 'Halka hizmet, Hakk'a hizmettir' düsturuyla ülkesine ve insanlarına hizmet etme vazife bilinci ile çalışan Mülki İdare Amirleri, devletimizin önemli bir unsurudur. Milletimizin huzuru, refahı ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışan, ülkemizin gelişmesinde, idarecilerin katkısı büyüktür. Sayın Valimiz başta olmak üzere, Kaymakamlarımızın, Vali Yardımcılarımızın ve tüm idareci arkadaşlarımın 10 Ocak İdareciler Günü'nü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılı bir meslek hayatı dilerim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!