Şaban Kalesi'nde şehitler için anıt mezar yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Şaban Kalesinde şehitler için anıt mezar yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2014 17:31

Haberin Devamı

GİRESUN (AA) - Güce Kaymakamlığı ve Belediyesince 1. Dünya Savaşı'nda şehit düşen erler için anıt mezar yapılacak.

Güce Kaymakamı Ahmet Akyürek ve Belediye Başkanı Aytekin Geçgel, ilçeye bağlı Giyimli Mahallesi Şaban Kalesi'ndeki şehit mezarlarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Kaymakam Akyürek, burada yaptığı açıklamada, 1. Dünya Savaşı'nda düşmanla cansiperane savaşan ve şehit olan askerlerin defnedildiği Şaban Kalesi'ndeki şehit mezarlarıyla ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Aziz şehitlerimiz yattıkları yerde şunu hissetmeliler ki temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Biz bugün buralarda rahat ve huzur içinde yaşıyorsak ve gezip dolaşabiliyorsak bunu burada yatan şehitlerimize borçluyuz" dedi.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Geçgel ise kaymakamlıkla hazırladıkları ortak projeyle Şaban Kalesi'nde vatanını savunurken şehit düşerek defnedilen askerleri için yakın zamanda anıt mezar yaptıracaklarını ifade ederek, "Bize bu vatanı bırakanlara minnet borcumuz var, hatıralarını yaşatmamız, gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor. Şaban Kalesi'nin yerli ve yabancı misafirler tarafından gezilmesini sağlamak için yoğun çaba sarf ediyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!