Giresun Valisi Sarıfakıoğulları’ndan muhtarlara uyuşturucu uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Giresun Valisi Sarıfakıoğulları’ndan muhtarlara uyuşturucu uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2018 17:18

Giresun Valisi Sarıfakıoğulları’ndan muhtarlara uyuşturucu uyarısı

Haberin Devamı

Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA)- GİRESUN Valisi Harun Sarıfakıoğulları,uyuşturucu ile mücadele konusunda açıklamalarda bulundu. Sarıfakıoğulları, "Eğer çocuklarımıza, evlatlarımıza sahip çıkmaz isek maalesef bu illet hepimizi tehdit eder" dedi.

Vali Sarıfakıoğulları, merkeze bağlı köy muhtarları ile İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda bir değerlendirme toplantısı yaptı. ‘Vatandaş Buluşmaları’ kapsamında 2018 yılı içerisinde il merkezine bağlı köylerde toplantılar gerçekleştirileceğini söyleyen Vali Sarıfakıoğulları, “Önümüzdeki hafta Duroğlu Beldemizden başlamak üzere bütün köylerimizi tek tek ziyaret edeceğiz. Sizlerle bir araya geleceğiz. Sizlerin sıkıntılarınızı, dertlerinizi, zorluklarınızı beraber yaşayacağız, beraber göreceğiz ve çözüme kavuşturma noktasında da yine beraber mesafe kat etmeye çalışacağız. Merkez köylerimizde yaşanan sorunlara ve bu sorunlara ulaşmadaki mesafenin kısaltılması, yine devlet imkânlarının, kamu kaynaklarının etkin kullanımı, bürokratik engellerin kaldırılması, çözüme ilişkin süreçlerin hızlandırılması, hepimizin temel amacıdır. Bunun için birebir temasa, diyaloğa ehemmiyet veriyoruz” diye konuştu.

'BİZ BU İŞİN BELİNİ KIRACAĞIZ'

Vali Sarıfakıoğulları, uyuşturucu ile mücadelenin önemine dikkat çekerek şöyle dedi:

"Burada bizlerin kamu idaresi olarak sizlerden çok büyük beklentileri var. Bu beklentilerin ilki uyuşturucuyla mücadele. Uyuşturucuyla mücadele sadece sizin, sadece benim değil, ülkemizin bir devlet politikasıdır. Eğer çocuklarımıza, evlatlarımıza sahip çıkmaz isek maalesef bu illet hepimizi tehdit eder. O sebeple hepimize vazifeler düşüyor. Kuşku duyduğumuz her anda, her durumda bunu güvenlik güçlerimizle paylaşacağız. Bu konuda kaybedeceğimiz bir tek evladımız bile yok. Ben güvenlik birimi sorumlusu arkadaşlarımıza gerekli talimatı verdim. Biz bu işin belini kıracağız. Ama el birliğiyle. Siz güvenlik birimlerimize yardım ederseniz ancak bu sorunun üstesinden gelebiliriz. Bu o kadar derinliği olan, o kadar uzantıları olan bir konu. Hepinizin bildiği gibi bunun arkasında terör örgütleri var. Bu konuda kararlıyız. Allah’ın izniyle tedbirlerimizi aldık, almaya da devam ediyoruz ve sizlerin de desteğiyle bu konuyu inşallah bitireceğiz”

'YAYLA EVLERİNDE YAŞAM MALZEMESİ BIRAKMAYALIM'

Terörle mücadele konusunda muhtarlara önemli görevler düştüğünü belirten Vali Sarıfakıoğulları, "Yine terör olaylarının önlenmesi noktasında özellikle yayla evlerinde yaşam malzemesi diye tabir ettiğimiz yiyecek, içecek, pil kablo gibi malzemeleri bulundurtmayalım. Bu konuda bizim olmasa bile yakınlarımızın kullandığı yayla evleri olabilir. Mutlaka yakınlarımıza, çevremize telkinde bulunacağız. Bu yiyecek, içecek malzemelerini bertaraf edeceğiz. Daha önce belirttiğim gibi şüpheli durumlarda sadece uyuşturucuyla ilgili konu değil her konuda jandarmamıza, emniyetimize vakit kaybetmeden durumu ileteceğiz” uyarılarında bulundu. 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!