Giresun kış turizminden umutlu

Güncelleme Tarihi:

Giresun kış turizminden umutlu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2017 14:42

Giresun kış turizminden umutlu

Haberin Devamı

Hakan KABAHASANOĞLU/DERELİ (Giresun), (DHA)- GİRESUN İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci, “Kış turizmiyle birlikte bölgemizde 12 aya varacak bir turizm hareketliliği bekliyoruz” dedi.

Gürgenci, Dereli’nin Kümbet ve Kulakkaya yaylarında inceleme yaptı, Kümbet yaylasında açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde bölgeye yağan karın ardından yaylaların misafirleri beklediğini kaydeden Gürgenci, bölgede turizmi çeşitlendirmek adına çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Yaylaların ziyaretçilerine doğanın güzelliklerini keşfetme imkanı sağladığını ifade eden Gürgenci, “Kış turizmi bölgemiz için çok önem taşıyor. Deniz seviyesinden bin 700 metre yukarıda, gayet bakir bir ortamda, İsviçre Alplerini andıran bir doğada bulunuyoruz. Kış turizmiyle birlikte bölgemizde 12 aya varacak bir turizm hareketliliği bekliyoruz. Kış turizmine cevap verebilecek tesislerimiz oluştu. Giresun’un bakir yaylaları gelişmeye ve turizme açık. Bütün yatırımcılar zamanla buraya gelerek yaylaları hareketlendirecektir. Çünkü Giresun yaylaları keşfedilmeye başlandı. Giresun yaz mevsiminde turizm için çok büyük bir kaynaktı ancak bundan sonraki süreçte kış turizminde de önemli yerlere gelecek” diye konuştu.

Kümbet yaylasındaki tesiste hafta sonunu geçiren AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan da, “Giresun’da tatil yapmak isteyenler için her türlü imkan bulunuyor. Doğa, tatil ve huzur bulmak anlamında ne aranıyorsa Giresun yeter. Başka bir yer aramanıza gerek yok. Dünyanın birçok yerinden buraya misafir getiriyoruz, daha önce görmedikleri için hayıflanıyorlar. Ordu-Giresun Havalimanı ile Türkiye’nin her yerinden en fazla 2 saatte Giresun’dasınız. Mutlu olmak istiyorsanız Giresun’a buyurun” dedi.

İstanbul’dan gelen Faik Somer ise, doğa tutkunu olduklarını ve Türkiye’nin değişik yerlerindeki doğa parklarını gezdiklerini dile getirerek, “Bu sene de internette gezinirken burayı gördük. Fotoğraflardan aşık oldu. İsviçre örneği gibi. Hemen biletimizi alıp geldik. Gelince fotoğraflardan çok daha iyisini gördük. Müthiş bir doğa. Gelişmesi halinde Türkiye’nin turizmine adım attırabilecek bir yerdeyiz. Türkiye’nin en temiz havası burada bana göre. En uzun yaşayan insanlar da buradaymış. Biz de daha uzun yaşamak için buraya geldik” diye konuştu.

Kümbet yaylasındaki dağ evlerinin işletmecisi Volkan Albay da, kışın ziyaretçi sayılarının her yıl arttığını belirterek yaz turizminden de yeterince memnun olduklarını ifade etti. 
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!