Üniversitesi'nde hemşirelik anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitesinde hemşirelik anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2016 10:20

Üniversitesi'nde hemşirelik anlatıldı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Sanko Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından Hemşirelik Haftası Etkinlikleri kapsamında 'Hemşirelik Bakımındaki Güncel Yaklaşımlar' konulu toplantı düzenlendi.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Sanko Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nalan Akbayrak, “Bilimsel olarak dolu dolu ve yoğun iki gün geçireceğiz. Katkısı olan hocalarımıza teşekkür ederim. Birlikteliğimizin bilimsel boyutu kadar, bu toplantının Gaziantep Kültürünü tanımanız için de bir fırsat olduğunu düşünüyorum" dedi.

Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Filiz Öğce ise derneğin, kurulduğu günden bu yana cerrahi hemşireliğinin önemini vurgulamak adına, üyelerinin mesleki bilgi ve gelişimi için, Türkiye'nin birçok ilinde eğitimler ve toplantılar düzenleyen, aktif çalışmalar yapan bir dernek olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Öğce, mesleğe yeni hemşireler kazandırmaya çalışırken, bir yandan da hemşirelerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak, kendilerinden sonra bu mesleği devralacak gençlere örnek olmak adına sorumluluklarının bilincinde olduklarını kaydetti.

Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav da anneler gününe atıfta bulunarak hemşireleri insanlığın anneleri olarak tanımlayarak, "Anneler, kendi çocuklarına annelik yaparken, sizler tüm insanlığın annelerisiniz. Hemşirelik, insanlık tarihinin en eski mesleklerinden biridir ve her türlü saygıya, her türlü desteğe layıktır" diye konuştu.

Toplantıya Sanko Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Canpolat Eyigün, Genel Sekreter Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, öğretim üyeleri, hemşireler ve öğrenciler katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!