Tekstil sektörü masaya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Tekstil sektörü masaya yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 09:35

Tekstil sektörü masaya yatırıldı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA)- GÜNEYDOĞU Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) Başkanı Sami Konukoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, sektördeki gelişmeleri ve ihracatın seyrini değerlendirmek üzere bir araya geldi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda tekstil ve hammaddeleri sektöründeki gelişmeler, ihracat ve yeni pazar alanları ile sektörün daha da gelişmesine, sorunların çözümüne önemli katkılar sağlayacak unsurlar olan inovasyon, eğitim, Ar-Ge ve tasarım faaliyetleri görüşüldü.

GATHİB Başkanı Sami Konukoğlu, "Bölge ihracatının önde gelen sektörlerinden olan tekstil ve hammaddelerinin hayatın her alanında yer aldığını ve birçok ürünün yapıtaşı olduğunu" belirtti. Yıllardan beri Güneydoğu Anadolu Bölgesi ihracatında ön sıralarda yer alan tekstil ve hammaddelerinin teknolojik gelişmelerle sürekli yenilenerek gelecek yıllarda da önemini koruyacağını ifade eden Konukoğlu, Türk tekstilinin her zaman lider ülkeler arasında yer alacağını belirtti. Ayrıca, Afrika, Amerika, Asya-Okyanusya ve Türk Cumhuriyetleri ülkelerine yönelik ihracatımızın artış sürecinde olduğunu anlatan Konukoğlu, yeni ürün ve yeni pazar faaliyetlerinin gelecek yıllar için olumlu sinyaller verdiğini ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!