'Teknikerler ve Teknikerlerin İstihdamı' paneli

Güncelleme Tarihi:

Teknikerler ve Teknikerlerin İstihdamı paneli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 12:29

'Teknikerler ve Teknikerlerin İstihdamı' paneli

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Üniversitesi (GAÜN) Teknikerler Topluluğu tarafından düzenlenen 'Teknikerler ve Teknikerlerin İstihdamı' paneli düzenlendi.

Atatürk Kültür Salonu'nda düzenlenen panelin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, orta ölçekli sanayiden tutun büyük ölçekli sanayilere kadar bilginin teknolojik ürünün içerisine gömülmediği müddetçe teknolojik olarak belli aşamaların geçilemeyeceğinin net anlaşıldığını kaydederek, "Ülkemizde bu olgu o kadar yüksek bir düzeye ulaştı ki, tekniker yetiştiren meslek yüksek okullarının da daha kapsamlı programlarla, daha kapsamlı teknolojik alt yapılarla donatılması gerektiği sonucunu ön plana çıktı. Ülkemizde mühendislik uygulama alanlarının alt yapılarını oluşturan siz teknik elemanlara da çok büyük ihtiyaç var" dedi.

Meslek yüksekokulu ve tekniker adayı öğrencilerine ilk derslerde genellikle üniversite, sanayi ve hayatın her alanı için ne kadar değerli, önemli olduklarını anlatmaya çalıştıklarını söyleyen Teknikerler Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Özge Düren ise, bir farkındalık yaratmaya, kendilerinin ara eleman değil aslında aranan eleman olduklarının bilincini aşılamaya çalıştıklarını, bu amaçla Şubat 2016’da Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü ve Kültür Müdürlüğü’nün yoğun desteğiyle Teknikerler Topluluğunu kurduklarını kaydetti.

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi de, Gaziantep Sanayi Odası hakkında bilgi vererek, Gaziantep’in sanayisinin hedeflerini açıkladı. Ünverdi öğrencilere seslenerek, "Siz gençler bizim için çok önemlisiniz, geleceğimiz sizlersiniz. Geleceğin, bu ülkenin yöneticileri sizler olacaksınız. İki yıl göz açıp kapanıncaya kadar geçen bir süre ama bu sürenin sonunda boş kalmamak anlamında bu süreyi dolu dolu geçirmek durumundasınız. Sanayi Odası olarak üniversitemizin intörn öğrenci uygulamasını bu anlamda çok destekliyoruz ve onlarla hep işbirliği içerisinde oluyoruz" diye konuştu.

Açılış konuşmaları sonrası başlayan panelde Teknikerler Birliği Başkanı Ertan Kılıç konuşmasında mesleki aidiyet kültürü, mesleki alandaki paydaşlar, Tekniker Odaları Birliğinin kurulması konularında öğrencilere bilgi verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!