Tanıtım Grupları Koordinatörü Abdulkadir Çıkmaz

Güncelleme Tarihi:

Tanıtım Grupları Koordinatörü Abdulkadir Çıkmaz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2015 14:23

TANITIM GRUPLARI KOORDİNATÖRÜ ABDULKADİR ÇIKMAZ

GAİB Koordinatör Başkanı ve TİM Sektörel Tanıtım Gruplarının koordinasyonundan sorumlu üyesi Abdulkadir Çıkmaz, Ekonomi Bakanlığının denetiminde Türkiye İhracatçı Meclisine bağlı olarak faaliyet gösteren sektörel tanıtım gruplarının dünya genelinde etkin roller üstlendiğini belirtti.
GAİB Koordinatör Başkanı ve Tanıtım Grupları Koordinatörü Abdulkadir Çıkmaz 2015 yılında TİM’e bağlı olarak faaliyet gösteren 15 tanıtım grubunun dünyanın çeşitli ülkelerinde etkin çalışmalar sürdürdüğünü kaydetti. İhracatçılar için önemli bir hizmeti gerçekleştiren tanıtım gruplarının dünyanın birçok ülkesinde ihracatçıların önünü açtığını da ifade eden Başkan Çıkmaz yaptığı değerlendirmede hedeflerinin 2023 vizyonunu yakalamak olduğunu belirtti. Çıkmazı, “Tanıtım grupları çeşitli sektörlerde Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne (TİM) bağlı, Ekonomi Bakanlığı’nın kontrol ve koordinasyonuyla çeşitli bölgelerdeki ihracatçı birliklerimizin sekretaryası altında sektörel ihracat potansiyelinin artırılmasına yönelik olarak dünya genelinde faaliyetler göstermektedirler. Şu anda aktif olarak 15 sektörel tanıtım grubumuz dünyanın farklı ülkelerinde kendi sektörleriyle ilgili faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu tanıtım gruplarımız Deri Tanıtım Grubu, Fındık Tanıtım Grubu, Kanatlı Tanıtım Grubu, Kozmetik Tanıtım Grubu, Kuru Meyve Tanıtım Grubu, Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu, Makine Tanıtım Grubu, Narenciye Tanıtım Grubu, Savunma ve Havacılık Tanıtım Grubu, Seramik Tanıtım Grubu, Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Süs Bitkileri Tanıtım Grubu, Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu, Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu ve Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubundan oluşmaktadır. Sadece uluslararası sektörel fuarlarda değil, önceden belirlenen hedef ülkelerde de etkin çalışmalar sürdüren tanıtım gruplarımız ihracatçılarımızın öncü birliği rolünü üstlenmektedir. Tanıtım grupları sadece ürünlerin tanıtımını değil aynı zamanda Türkiye’nin tanıtımında da önemli birer misyon yürütmektedirler. Türkiye’de üreticilerimiz birçok sektörde modern teknolojiye dayalı üretimleriyle rakip ülkelerin bir adım önünde yer almaktadır. Burada tanıtım gruplarımız mevcut ve hedef pazarlardaki Türk üreticilerinin imajını geliştirirken, aynı zamanda yoğun tanıtım faaliyetleri düzenleyerek sektörlerdeki Türk ürünlerini ve tanıtım malzemelerini potansiyel yabancı alıcılarla buluşturmayı hedeflemektedir. Sürdürülmekte olan çalışmaların ülke ihracatına olumlu yansımalarını görüyoruz” dedi.
SÜREKLİ ÖN PLANDA
Tanıtım Gruplarının kendi alanlarındaki uluslararası fuarların da gözdesi olduğunun altını çizen Başkan Abdulkadir Çıkmaz MBTG’nin faaliyetlerini de değerlendirdi. Yapılan çalışmalarla dünyanın her köşesinde bulgur başta olmak üzere makarna ve diğer ürünlerin etkin tanıtımlarının gerçekleştirildiğini belirten Çıkmaz, “MBTG Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri bünyesinde faaliyet gösteren ve üyeleri Türkiye’deki diğer ihracatçı birliklerinde görev alan arkadaşlarımızdan da oluşan Türkiye’nin en önemli tanıtım grupları arasında yer almaktadır. Dünya’ya bulguru, makarnayı, hububat ve bakliyat ürünlerimizle birlikte bitkisel yağlarımızı da tanıtan grubun Küba’da gerçekleştirdiği tanıtım faaliyetleri önemli pazarların oluşturulabileceği yönünde gelişmeleri doğurmuştur. MBTG 17-20 Kasım tarihleri arasında Sudi Arabistan’ın Cidde kentinde gerçekleştirilecek olan ve özellikle Ortadoğu, Asya ve Uzak Doğu ülkeleri için büyük önem taşıyan Foodex Saudi Gıda, Gıda Hammaddeleri Fuarına katılarak ürün tanıtımlarını gerçekleştirecektir. Fuara, MBTG’nin tanıtımını yaptığı ve hedef ülkeler arasında yer alan Asya, Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinden yoğun katılım beklenmektedir” diye konuştu.
Tanıtım gruplarının öncü birlikler gibi değerlendirilmesi gerektiğinin de altını çizen Başkan Çıkmaz daha sonraki süreçlerde ihracatçı firmaların söz konusu pazarlarda daha etkin roller almak için tanıtım çalışmalarını yürütmesi gerektiğinin de altını çizdi. MBTG’nin Türkiye için önemli bir misyonu da gerçekleştirdiğini sözlerine ekleyen Başkan Çıkmaz yapılan çalışmalarla özellikle bulgur ve makarnanın dünyada ki bilinirliğinin arttırıldığını da sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!