Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Güncelleme Tarihi:

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 18:15

- Gaziantep Ülkü Ocakları tarafından, Balıklı Parkında stant açarak, vatandaşlara üzüm hoşafı ve buğday ekmeği dağıttı

Haberin Devamı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ülkü Ocakları tarafından, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Balıklı Parkında düzenlenen etkinlikte vatandaşlara üzüm hoşafı ve buğday ekmeği dağıtıldı.

Gaziantep Ülkü Ocakları Başkanı Fuat Yozbatıran, şehitlerin bir öğünü olan üzüm hoşafı ve buğday ekmeğini dağıtarak, vatandaşların o dönemi anmalarını istediklerini söyledi.

Çanakkale'nin yüce Türk Milletinin varoluş kavgası olduğunu ifade eden Yozbatıran, "Çanakkale Zaferi, 'ezan dinecekse, bayrak inecekse git de geri gelme' diyen anaların zaferidir. Çanakkale, toprakta kefensiz yatanların zaferidir. Çanakkale, dönmeyi düşünmeyenlerin zaferidir. Bizler de bu ecdadın torunları olarak, o dönemde yaşayan vatanımızı ve milletimizi savunan aziz şehitlerimizin bir günlük yemeği olan üzüm hoşafı ve buğday ekmeğini dağıtarak, vatandaşlarımızın o duyguyu yaşamalarına vesile olmak istedik. Bizler de ecdadımızın izinde vatanımızı, bayrağımızı, ezanımızı korumak adına, canımızı, kanımızı bu vatana siper etmekten asla ve asla çekinmeyeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yavuzeli ilçesinde de Rumkale Kültür Merkezinde Atatürk büstüne çelenk konularak başlayan etkinlik sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Kaymakam Ahmet Selim Yavuz'un konuşmasının ardından Yavuz Sultan Selim Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Ayşenur Sağıroğulları "Bir yolcuya" adlı şiiri okudu.

Etkinliğe İlçe Jandarma Komutan vekili Astsubay üstçavuş Ümit Özyurt, Belediye Başkan vekili İmam Yavuz Altunbaş, İlçe Emniyet Amir vekili Hasan Aköz, milli eğitim müdürü Yusuf Alçık ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci de katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!