Şehitkamilli milli sporcu tarih yazıyor

Güncelleme Tarihi:

Şehitkamilli milli sporcu tarih yazıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2017 10:14

Şehitkamilli milli sporcu tarih yazıyor

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - DÜNYA Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası’nda,

1500 metre su üstü yarışlarında dünya 2’nciliği elde eden Şehitkamil milli sporcu Muhammet Emin Bay, yorucu geçen şampiyona sürecinin 4'üncü gününde bir gümüş madalya daha çıkarttı.

Rusya’nın Tomsk kentinde gerçekleştirilen CMAS Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonasında Genç Milli Takım kadrosunda yer alan Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Sporcuları Muhammet Emin Bay, Tuğcan Kaytar, İpek Naz Sipahi, Celil Berk Yılmaz, şampiyonada elde ettikleri sonuçlarla tüm su sporları camiasını sevince boğdu. Şampiyonanın 4'üncü gününde yoğun ve yorucu bir sürecin ardından 800 Metre Su Üstü yarışlarında zorlu rakipleri karşısında kulvarlardaki yerini alan Muhammet Emin Bay, Türkiye’ye bir gümüş madalya daha getirdi.

Geçtiğimiz yıl Fransa’da yapılan CMAS Dünya Gençler Paletli Yüzme Şampiyonası’nda 6000 metre açık su yarışında Dünya 3’üncüsü olma başarısı gösteren Bay, şampiyona sonrasında yönetici ve antrenörlerine ilerleyen yıllarda daha iyi başarılar elde edeceğinin sözünü vermişti. Fransa’da yapılan şampiyondan 1 yıl sonra bu kez Rusya’da yarışan milli sporcu Bay, 800 metre ve 1500 metre yarışlarından 2 gümüş madalya çıkartarak sözünü tuttu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!