Şehitkamilli kadınların sergi hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Şehitkamilli kadınların sergi hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2016 14:42

Şehitkamilli kadınların sergi hazırlığı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) – GAZİANTEP’te merkez ilçe Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali Resim Kursu’na katılan hanımlar, 27 Mayıs günü açacakları sergi için çalışmalarını yoğun biçimde sürdürüyor. Resim yaparak üzerlerindeki stresten kurtulduklarını ifade eden hanımlar, eserlerini sergileyecek olmanın mutluluk verici olduğunu söyledi.

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren Hanımlar Lokali’nde açılan resim kursuna katılan hanımlar, eserlerini sergilemek için hazırlanıyor. Sabır ve dikkat gerektiren çalışmalar sonucunda ortaya çıkacak eserler, 27 Mayıs günü Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde sergilenecek. Hanımlar, eserlerin satışından elde edilen gelirle kendi aile bütçesine katkı da yapabilecek. Resim yaparak üzerlerindeki negatif enerji ve stresten kurtulduklarını dile getiren hanımlar, boş vakitlerini değerlendirebilmelerine olanak sağlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür etti.

Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali Resim Eğitmeni Ferah Güneş, 22 Ekim tarihinde başlayan resim kursunun meyvesini 27 Mayıs günü almak istediklerini belirterek şöyle dedi:

“Kursumuz, Ekim ayında başlayıp Mayıs ayında son bulmaktadır. 32 öğrencimiz var. Çalışmalarımızı 2 gurup halinde sürdürüyoruz. Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’nun Gaziantep’e kazandırdığı Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde 27 Mayıs tarihinde sergi açarak kursumuzu sonlandıracağız. Burada çok mutlu, güzel bir ortam var. Şehitkamil Belediyemiz, bizi her konuda destekliyor. Kursumuza katılım gösteren arkadaşlarımızın içindeki resim sevgisini ortaya çıkarıyoruz. Serbest çalışıyoruz. Kişinin kendi içindeki ruh halini yansıtan resimler yapıyoruz. Yapılacak resme birlikte karar veriyoruz. Çalışmalarımız çok emek isteyen eserler. Bir tablo en aşağı 1 ile 2 ay arasında bitiyor.”

Kurs ortamının kendisini çok iyi hissettirdiğini ifade eden ev hanımı Şenay Serçe, “Büyük bir rahatsızlık geçirdim. Buraya 2 yıldan beri geliyorum. Şehitkamil Belediyemiz, bu sayede evden çıkmamı sağlıyor. Hem çok büyük bir zevk alıyorum hem de arkadaşlarımla birlikte oluyorum. Bizim için hem bir terapi hem de çok güzel bir hobi. Eserlerimi sergiye kadar yetiştirmek için çalışıyorum” dedi.

Farkında olmadıkları yetenekleri resim kursu sayesinde ortaya çıkardıklarını kaydeden emekli öğretmen Gülten Özpineci, “Yıllardan beri bu kurslara katılmak istiyordum. Çok hoş bir ortamda çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde çok güzel çalışmalarımız oluyor. Yeteneklerimizi ortaya çıkardık. Resim yaparken rahatlıyorum. Çalışmalarımızın devam etmesini istiyoruz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!