Sarıkaya, Tekstil İş Sendikası Genel Başkan Yardımcılığı'na atandı

Güncelleme Tarihi:

Sarıkaya, Tekstil İş Sendikası Genel Başkan Yardımcılığına atandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2017 12:54

Sarıkaya, Tekstil İş Sendikası Genel Başkan Yardımcılığı'na atandı

Haberin Devamı

Mustafa KANLI/ GAZİANTEP,(DHA)- ÖZTÜM Tekstil İş Sendikası'nın Genel Başkan Yardımcılığı'na Mezine Sarıkaya atandı.
ÖZTÜM Tekstil İş Sendikası Gaziantep binasında gerçekleşen basın toplantısına; ÖZTÜM Güçlü Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası Genel Başkanı Soner Güney, ÖZTÜM Tekstil İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Akyürek, ÖZTÜM Tekstil İş Sendikası Genel Başkan Yardımcılığı'na seçilen Mezine Sarıkaya, TÜM İş Konfederasyon Başkanı Mahmut Şahin,TÜM Ağaç İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Faruk Fırat ve sendika üyeleri katıldı.
ÖZTÜM Tekstil İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı olarak atanmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Mezine Sarıkaya, şunları söyledi:
"Bana verilen bu yetkiyi en iyi şekilde kullanacak Tekstil Sektöründe çalışan işçilerimizin umut kapısı ararken umutları olacağız inşallah. Biz de bu yasalar çerçevesinde hareket ederek işçilerimizin sosyal haklarını koruyacağız. Aslında Biz sendika olarak patron ve işçi arasındaki köprü kurma vazifesini üstlenmiş durumdayız. Yani bizim görevimiz üretim alanında ki disiplini sağlamak. Tekstil İşçilerimizi diğer iş kollarında olduğu gibi birçok sorunu bulunmaktadır. Maaşlarda eşitsizlik, çalışma süreleri, izin, süreklilik,  iş güvenliği ve çalışma koşulları gibi birçok sorundan bahsedebiliriz. İşverenin de işçinin de çıkarlarını koruyup gözetleme dengeyi sağlamak sendikaların asli görevidir. Bu bağlamda Sosyal haklardan mahrum olan işçilerimizin sosyal haklarını elde edebilmeleri açısından sendikamıza üye olmaları önemli. İşçiler olmasa işverenler olmaz, işverenler olmasa da işçiler olmaz. Hakkınız mücadelemiz, emeğiniz onurumuzdur diyor, Öncelikle Gaziantep’te sonra tüm Türkiye’de Örme, dokuma, deri, hazır giyim dalarında çalışan işçilerimizi ÖZTÜM Tekstil iş sendikamıza davet ediyorum."
Türkiye'de sendikacılığın gerektiği şekilde yapılamadığını söyleyen Mahmut Şahin ise, "Türkiye'de işçi hakları kör düğüm haline getirilmiş, sendikacılık gerektiği şekilde yapılamıyor " dedi.
Basın toplantısının ardından Mezine Sarıkaya'nın atama yazısı teslim edildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!