Şahin, İslahiye turizm merkezi olacak

Güncelleme Tarihi:

Şahin, İslahiye turizm merkezi olacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2017 19:05

Şahin, İslahiye turizm merkezi olacak

Haberin Devamı

Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ziyaret ettiği İslahiye İlçesi'nde devam eden Zincirli Höyük kazılarına ilişkin bilgiler aldı. Kazıda yeni bulunan eserlere ilişkin bilgi alan Şahin, İslahiye'yi turizm merkezi yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Fatma Şahin beraberinde İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural'ın da bulunduğu heyetle birlikte ilçeye 12 kilometre uzaklıkta bulunan Fevzipaşa Mahallesi'ni ziyaret etti. Burada bulunan Zincirli Höyük kazı çalışmasını yürüten ekiple görüşen Şahin, kazı başkanlığını yapan Chicago Üniversitesi öğretim üyesi David Sclohen'den bilgi aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ABD Chicago Üniversitesi işbirliğiyle ile 2006 yılında başlatılan kazı çalışmalarının on birinci yılına girdiğini hatırlatan Fatma Şahin, yaklaşık 2 ay sürecek kazı çalışmalarının ilk haftasında at heykeli ve Milattan Önce 8'inci yüzyıla ait olduğu tahmin edilen üzerinde Aramice yazılı taş bulunduğunu kaydetti.

Bulunan yeni eserler ile Zincirli Höyük'ün öneminin bir kez daha ortaya çıktığını belirten Fatma Şahin, Gaziantep'in her yerinden tarih fışkırdığını söyledi. Kentin turizm merkezi olması için çabaladıklarını anlatan Şahin, bu noktada en önemli çekim merkezinin de İslahiye olacağına vurgu yaptı.

Fatma Şahin buradaki incelemelerinin ardından mahalle sakinleriyle görüşerek, taleplerini dinledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!