SADER'den terörle mücadeleye destek

Güncelleme Tarihi:

SADERden terörle mücadeleye destek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2016 11:25

SADER'den terörle mücadeleye destek

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - SÖZLEŞMELİ Askeri Personel Aileleri ve Emeklileri Derneği (SADER) Başkanı Gazi Jandarma Yüzbaşı Hamit Yıldız, terörle mücadelede hükümeti desteklediklerini söyledi.

Asker ve polisin terör operasyonlarında kahramanlık destanı yazdığını ifade eden Yıldız, terörün kökü kazınana kadar mücadelenin sürmesi gerektiğini kaydetti. Terörle mücadelede tamamen sonuç alınana kadar mücadeleye taviz verilmeden devam edilmesini isteyen Yıldız, "Bugün camilerimizi, evlatlarımızın eğitim yuvaları olan okullarımızı yakan, sağlık çalışanlarına saldıran, esnafa zorla kepenk kapattıran terör örgütü gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir. Türkiye'de etnik ayrımcılık ve Kürt sorunu yoktur. Özellikle Kürt halkının gerçeği görmesi ve bundan böyle bu maşalara pirim vermemesi, terörün kalıcı olarak bitirilebilmesi adına büyük önem arz ediyor. Bu noktada terörle mücadelede hükümetimizin sonuna kadar yanındayız ve destekliyoruz" dedi.

Sözleşmeli Askeri Personelin çözümlenmeyi bekleyen ve masada duran sorunları bulunduğunu da hatırlatan gazi yüzbaşı Yıldız, bu noktada da hükümetten duyarlılık beklediklerine dikkat çekerek şöyle dedi:

"Edirne'den Karsa, ülkemizin dört bit yanında canla başla çalışan sözleşmeli subay ve astsubaylar iş güvencelerinin sağlanması için adım atılmasını bekliyorlar. Sözleşme yenileme döneminde acaba sözleşmem yenilenecek mi endişesi ile çalışan sözleşmeli subay ve astsubayların iş güvencesine kavuşabilmeleri adına bir yasal düzenleme yapılması ve tüm sözleşmeli askeri personelin muvazzaflığa alınması gerekmektedir. Kıdemli yüzbaşı rütbesinde iken sözleşmesi yenilenmeyen bir sözleşmeli subayın yıllarca iş araması, iş bulamaması, ailesi ile perişan bir şekilde yokluğa ve sefilliğe terk edilmesi yıllarca devlet için hizmet etmiş olan bu fedakar insanlara çok büyük bir vefasızlıktır. Hiçbir gerekçe gösterilmeksizin sözleşmesi yenilenmeyen onlarca sözleşmeli subay ve astsubay bulunuyor. Her ne kadar mevzuat olarak idareye tam bir sözleşme yenileme serbestisi tanınsa da, bu durumun salt koşulsuz ve şartsız bir serbesti olmaması, objektif ve hakkaniyete uygun kıstaslar baz alınarak sözleşme yapılıp yapılmayacağına karar verilmesi vicdanları rahatlatan bir uygulama olacaktır."

Sözleşmeli uzman erbaşlardan görevlerinden ayrılanların işsizlik sorunu yaşadıkları gerçeğine de vurgu yapan Yıldız, "10 Şubat 2016 tarihinde 6663 sayılı kanununda yapılan değişiklik sonucunda eskiden 2 yıl hizmet ederek memur olabilme imkanının 7 yıla çıkarılmış olmasını anlayabilmek mümkün değildir. Bu yasa neticesinde 7 yılın altında görev yapan ve mesleklerinden ayrılan uzman erbaşlar maalesef işsiz kaldılar. Aileleri ile perişan bir şekilde konuya çözüm bulunmasını beklemektedirler. Yasal düzenleme ile eğer böyle bir sene hizmeti şartı getirilecekse bile bu sınırlamanın yasanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren geçerli olması hakkaniyeti sağlayıcı bir durum olacaktı" diye konuştu.

Halen sözleşmeli erlerin kendilerini tanıtabilecekleri, onurla taşıyacakları bir kimliklerinin dahi olmadığının altını çizen Başkan Yıldız şöyle devam etti:

"Özellikle terörle mücadelede en kritik yerlerde görev yapan sözleşmeli er kardeşlerimiz aile ve çocuk yardımı dahi alamamaktadır. Evli olanlar batıda dahi evlerini göremiyorlar. Anayasamıza göre aile bütünlüğü bu kadar önemli bir kurum iken evli olan sözleşmeli er kardeşlerimizin ailelerini görememeleri ciddi bir motivasyon düşüklüğüne neden olmaktadır. Profesyonel olarak askerliği meslek olarak seçen sözleşmeli erlerin, normal askerlik mükellefiyetini yerine getirmekte olan erlerden ayrıcı bir yaka işaretine kavuşmaları da en büyük temennimizdir. Sözleşmeli erlere değer verilmesi ve profesyonel asker olduklarının hissettirilmesi moral ve motivasyonu arttırıp, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücüne güç katacak bir uygulama olacaktır. Sözleşmeli erlerden başarılı olanların ileride subay dahi olabilecekleri şekilde yükselme kanallarının açık olması gerekmektedir. Böyle bir durum kontenjan sınırlı tutulsa bile askeri personelin geleceğe ilişkin ümidi ve mesleki motivasyonuna ciddi katkı sağlayacaktır."

Hamit Yıldız, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın haberdar olması halinde sözleşmeli askeri personelin sorunlarının çözümü için elinden geleni yapacağına inandıklarını da sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!