'Romeo'ynan ve Cülyed' kırdı geçirdi

Güncelleme Tarihi:

Romeoynan ve Cülyed kırdı geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2016 14:02

'Romeo'ynan ve Cülyed' kırdı geçirdi

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP'te, Çeled Uşaglar tiyatro topluluğunun kapalı gişe oynadıkları 'Romeo’ynan ve Cülyed' izleyiciyi kırdı geçirdi.

Gaziantep ağzının yaşatılmasında önemli bir misyon üstlenen Çeled Uşaglar sahneledikleri son oyunları olan 'Romeo’ynan ve Cülyed'i kapalı gişe oynadı. Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu, Gaziantepli tiyatrocu Orhan Uslu tarafından kaleme alındı. Yönetmenliği ve başrolü de üstlenen Orhan Uslu’nun yanı sıra Erol Polat, Bülent Kırkgoz, Ebru Avcı, Ali Sezer Çevik, Yağmur Özdemir, Nazan Sarıgül, Emre Gevrek, Tamer Kocager, Tuncay Günhan ve Şeyma Kozlu oyun boyunca izleyicilerin beğenisini topladı. İzleyicileri adeta gülmekten kırıp geçiren 'Romeo’ynan ve Cülyed' oyunu, sahneye veda etti.

Çeled Uşaglar’ın önümüzdeki dönemde yeni bir oyunla izleyicileriyle buluşacağını ifade eden Orhan Uslu "Bugün 314'üncü kez sahnelerde izleyicilerimizle buluştuk. Bütün oyunlarımızı kapalı gişe oynuyoruz. Temel amacımız Antep kültürünü ve ağzını yaşatmak ve bu ağzın yeni nesillere doğru aktarılmasını sağlamaktır. Bu güne kadar Çeled Uşaglar toplam 48 farklı oyunla izleyicisinin karşısına çıktı. Bugün bizim için çok önemli ve manidar bir gündür. Kentimiz ve ülkemizle ilgili yürütülmeye çalışılan olumsuz algının silinmesi için Gaziantep’te sosyal ve kültürel yaşamın bütün hızıyla devam ettiğini dünya kamuoyuna göstermeye çalıştık. 1200 kişilik salon tam dolu ve ayaktaki izleyicilerimizle sanırım 1500 sınırını zorladık. Gaziantep kültürüyle, diliyle, örf ve adetleriyle, sanayisiyle, ekonomisiyle dimdik ayakta durmaya devam ediyor. Bu gece Romeo’ynan ve Cülyed izleyicilerine veda etti. Önümüzdeki dönemde yeni bir oyunla sahnelerde olacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!