Rektör Gür: Dünya üniversitesi olmak istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Rektör Gür: Dünya üniversitesi olmak istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 18:08

Rektör Gür: Dünya üniversitesi olmak istiyoruz

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Üniversitesi (GAÜN) Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından düzenlenen Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) ve Erasmus Yükseköğretim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

ABD merkezli US News’in dünyanın 20 binin üzerinde üniversitenin değerlendirildiği sıralamada, Gaziantep Üniversitesi’nin ilk bin üniversite arasına girdiğini belirten Prof. Dr. Gür, bu başarıda uluslararası öğrencilerin, projelerin ve en önemlisi de coğrafyamızda üretilen bazı raporlandırmaların büyük payı olduğunu kaydetti. Hedeflerinin ilk 500 arasına girmek olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Gür, şöyle dedi:

"Dünyaya açılan kapılarında da akreditasyonlar, puanlamalar ve indekslerde belli bir yer alması için gerekli kurallar var. İki şeye karar vereceğiz. Ya küçük olacağız. Kendi yağımızda kavrulacağız. Veya hayallerimizin ölçüsünde büyük hedefler koyacağız ve dünya üniversitesi olacağız. Biz dünya üniversitesi olmak istiyoruz."

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!