Özyurt, Ekonomi Şurası'na katıldı

Güncelleme Tarihi:

Özyurt, Ekonomi Şurasına katıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 08:31

Özyurt, Ekonomi Şurası'na katıldı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - NİZİP Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun önderliğindeki Türkiye Ekonomi Şurası'na katıldı.

TOBB'un organize ettiği Türkiye Ekonomi Şurası, Rifat Hisarcıklıoğlu'un ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek ve Nurettin Canikli, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Nizip Ticaret Odası'nı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, PKK ve DAEŞ gibi terör örgütlerinden sonra FETÖ'nün hain darbe girişiminin de ülkeye pek çok sıkıntı yaşattığını dile getirirken, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve milletimizin basiretli duruşuyla bunların hepsini aşacak güce ve azme sahip olduğumuzu gösterdik" dedi.

Artık 2017'ye baktıklarına dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, yaşanan tüm çalkantılara rağmen özel sektörün son bir yılda 155 milyar liralık makine ve teçhizat yatırımı yaptığını, 141 milyar dolarlık mal ihracatı gerçekleştirdiğini, turizm, denizcilik ve müteahhitlik sektörlerinde 38 milyar dolarlık döviz geliri elde edildiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konuşmasında, terör örgütleriyle mücadele ile yola devam edileceğini dile getirerek, ekonomide her adımı istişareyle attıklarını vurguladı. Erdoğan, Türkiye'nin son 14 yılda 3 kat büyümesinde, yapılan istişarelerin büyük katkısı bulunduğunu vurgulayarak, bugün ve bundan sonra yapılacak iş birliğinin 2023 hedefleri doğrultusundaki yürüyüşü hızlandıracağının altını çizdi.

Başbakan Binali Yıldırım da, TOBB üyelerine hitaben, "Her bir üye bir kişiyi istihdam etse 1,5 milyon yeni iş alanı, yeni aş anlamına geliyor. İşte bugün burada Cumhurbaşkanımız da ifade etti, en az bir. Bu sayıyı artırdığımız zaman iki olunca 3 milyondan bahsediyoruz. Siz ekonomiyi büyütmek için, insanlarımıza yeni iş alanı oluşturmak için bir adım attığınızda biz de iki adım atacağız. Bu yükü sadece size taşıtmayacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!