N11.com, GTO İle Gaziantep Pazarını Genişletmeyi Amaçlıyor

Güncelleme Tarihi:

N11.com, GTO İle Gaziantep Pazarını Genişletmeyi Amaçlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2015 16:01

TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ ONLİNE SATIŞ SİTELERİNDEN BİRİ OLAN N11.COM, GAZİANTEP TİCARET ODASI’YLA BİRLİKTE GAZİANTEP’TEKİ PAZARINI GENİŞLETMEYİ AMAÇLIYOR.

Türkiye’nin en önemli e,ticaret firmalarından biri olan n11.com, Gaziantep Ticaret Odası ile birlikte Gaziantep’teki pazarını genişletmeyi amaçlıyor.
Gaziantep’te basın mensuplarıyla buluşan n11.com Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal Gaziantep’te anlaşmalı oldukları 300 firma sayısını daha da arttırmayı amaçladıklarını belirtti. Anadolu’ya açılma yolunda Gaziantep’i önemli bir merkez olarak gördüklerini belirten Kadri Özdal Gaziantep Ticaret Odası’nın destekleriyle Gaziantep’te iyi işler başarmayı amaçladıklarını belirtti.
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ise markalaşma adına e,ticaretin hızlı bir büyüme sergilediğini ve Gaziantep’teki üreticilerin de bu gelişimin dışında kalmamaları için böyle bir anlaşmaya vardıklarını belirtti.
GTO Başkanı Bartık konuşmasında, “n11 ile konuşmaya başlayalı yaklaşık 4 ay oldu. 4 ay önce Gaziantep’te yeni üyeler kazanmak istediklerini bize bildirmişlerdi. Biz tabi yönetime geldiğimiz günden bu yana elektronik ticaretin dünyada geliştiğini, Gaziantep’te gelişmesi gerektiğini, Türkiye’de zaten gelişimde yol aldığını biliyorduk. O nedenle gayet sıcak baktık. Kurguyu öğrendik, sonra böyle bir işbirliği yapmaya karar verdik. Sağ olsunlar Gaziantep Türkiye’de bu işlemi yaptıkları ilk 5 içerisinde bir şehir. Biz hep Gaziantep’in Türkiye’de ve dünyada önemli bir yer olduğunu, çünkü Türkiye’nin en önemli sanayi kenti olduğunu ticarette çok başarılı olduğunu ama önümüzdeki dönemdeki ticaretin devamında başarılara imza atacağını iddia ediyoruz. Hayat değişiyor. Bizim 40 yıl önceki dünyamızla bugünkü dünyamız aynı değil. O zamanlar internet ulaşımı yoktu. Ben şunu hatırlıyorum, bana göre ilk teknolojik cihaz fakstı. Faks cihazını kullandığımda ne olduğunu anlayamamıştım ama bu gün görüyoruz ki anında resimler, anında bilgiler, anında mailler dünyada inanılmaz bir iletişim oldu. Böyle bir dünyada elektronik ticaretin gelişmemesi zaten düşünülemezdi ki inanılmaz bir hızla gelişiyor. Bu gelişimde Gaziantep olarak biz geride mi kalacağız, hayır. Yeni dünya kuruluyor. Bu yeni dünya içerisinde rol almak için mutlaka elektronik ticarette pay almamız gerekiyor. Ben rakamlara girmeyeceğim ama dünyadaki hızlı gelişim çok fazla. Benim şöyle bir tereddüdüm var. Zaten Gaziantep olarak birçok ürünü iyi yapıyor olmamamıza rağmen markada çok başarılı olamadık. Göreve geldiğimiz günden bu yana hep markaları öne çıkarıp marka çıkarmaya çalıştık. Bence elektronik ticaret bunun için en önemli ve son bir fırsat. Bu fırsatı kaçırırsak gelecekte marka yaratmamız biraz daha zor olur. Hepimiz biliyoruz ki Gaziantep’te ayakkabı sektöründe inanılmaz bir üretim var ama kendi markamızı çok rahat satamıyoruz. Türkiye’de mağazalaşamıyoruz. Triko sektöründe bizim yönetim kurulu üyemiz Kemal Bey var, onlarla sürekli bu konuyu çalışıyoruz. Triko ve konfeksiyonda inanılmaz ürünler yapıyoruz, dünyanın birçok ülkesine ihraç ediyoruz ama markalaşamıyoruz. Mobilyada iyi ürünler yapıyoruz. İhracatta Türkiye’de en iyi ihracat yapan en iyi şehiriz ama bu konuda da istediğimiz altyapıyı henüz oturtmuş değiliz. Elektronik ticaretle bunları yapabileceğimizi düşünüyoruz. Elektronik ticarette giyip görme gibi bir şansınız olmuyor. Gerçi ileriki dönemlerde, şu anda da var diye biliyorum, 3 tane gönderecekler. Hangisini beğenirseniz onu alacaksınız diğerlerini de iade edeceksiniz. Zamanla buralara geleceğiz. Bun yapan birkaç firma var ama bunu yapan çok olacak. Gidip mağazada deneme, görsel olarak dokunmak gibi elektronik ticaretin büyüdüğü bir potansiyelde gelişmişte bir markanız yoksa gelecekte, pazarda önemli bir yeriniz yok demektir. Biz bunu önemsiyoruz, onun için n11 ile böyle bir işbirliğine gittik” dedi.
N11.com Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal ise konuşmasında,”N11.com nedir biraz bundan bahsedelim. Amacımız ne, sizlerle ne yapmak istiyoruz. Gaziantep’e nasıl hizmet yapabiliriz. İlk önce şunu söyleyeyim, Gaziantep bizim en çok heyecanlandığımız il. Biz gitmeden önce illerin potansiyellerine bakıyoruz. Ticaret hacmine bakıyoruz. Özellikle yerel işletmelerin gücüne, onların ürettiği ürünlere, pazarlarına bakıyoruz. Bunlar içinde Gaziantep bizi en çok heyecanlandıran il. Sayın başkanımın da dediği gibi ayakkabıdan halıya inanılmaz bir üretim potansiyeli var. Tekstil ve el sanatlarına kadar o kadar geniş bir yelpazede üretim yapılıyor ki ve birçoğu da eskilerin dediği gibi el emeği göz nuru. Aynı zamanda bir yandan da baktığınızda endüstriyel bir üretim var. Kendi işletmesini kurma anlamında ciddi hevesi olan bir il. Biz de doğal olarak bu potansiyeli beraber nasıl değerlendirebilirizden yola çıktık. Bu gün buradayız” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!