Minik kolejliler boyları kadar resim yaptı

Güncelleme Tarihi:

Minik kolejliler boyları kadar resim yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2016 11:29

Minik kolejliler boyları kadar resim yaptı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri tarafından açılan karma sergi birçok özelliğiyle dikkat çekiyor. Bir resimde birden fazla öğrencinin imzasının olduğunu ifade eden GKV'li Resim Öğretmenleri Hayal Akman Bazoğlu ve Şeyma Aslantaş, kolektif çalışma ile resimde ortak akıl uygulamasını gerçekleştirdi.

2015-2016 eğitim öğretim yılsonu etkinlikleri kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında açılan resim sergisi izleyenleri adeta büyülüyor. Öğrencileri deyim yerindeyse boyları kadar resimleri herkesin ilgi odağı haline geldi. İlkokul ve Ortaokul öğrencilerinin yıl içerisinde değişik dönemlerde yaptığı bir birinden güzel resimler GKV Özel Okulları sanat sokağında açılan sergiyle resim severlerle buluşturuldu. Sergide yüzün üzerinde resim olduğunu ifade eden GKV Özel Okulları Resim Öğretmenleri Hayal Akman Bazoğlu ve Şeyma Aslantaş, sergide okulda bulunan bütün sınıflara ait eserlerin yer aldığını ifade ederek, "2015-2016 eğitim öğretim yılı boyunca değişik dönemlerde derslerimizde ve hafta sonu resim kurslarında öğrencilerimizle kolektif bir çalışma sonucu yaptırdığımız resimlerimizden oluşan sergimiz gerçekten beklediğimizin üzerinde ilgi görüyor. Resimler öğrencilerimiz tarafından gruplar halinde yapıldı. Yani bir resimde birçok öğrencimizin imzası var. Her öğrenci resim tuvalinde olmasını istediği figürleri ve renkleri yaptı. Böylece ortaya ortak çalışmaların güzel sonuçları çıktı. Karma resim tekniklerinin uygulandığı ve resim ölçüsünde de herhangi bir standardın uygulanmadığı bu özgün çalışmalar dönem sonuna kadar resim severlerin beğenisine sunulmaya devam edecektir" dedi.

Minik ressamlar ise yaptıkları resimlere gösterilen ilgiden fazlasıyla memnun olduklarını ifade ederek, bir resmi birkaç arkadaşın kolektif yaptığını vurgulayarak, 'bu resimler bizim ortak eserlerimizdir' mesajı verdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!