Milletvekili Erdoğan: Avrupa 'Hayır’cı

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili Erdoğan: Avrupa Hayır’cı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2017 13:44

Milletvekili Erdoğan: Avrupa 'Hayır’cı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Türkiye'de güçlü bir yönetim istemeyen Avrupa'nın uluslararası hukuku çiğnendiğini belirtti.

Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve beraberindeki heyetin Hollanda'ya alınmamasına sert tepki gösterdi. Erdoğan, uluslararası diplomasi hukukunu ihlal eden Hollanda’nın Bakan Kaya’nın konsolosluğa girmesini engellediğini ifade etti.

Hak ve hukuktan dem vuran Avrupa’nın bu tavrıyla gerçek yüzünü ortaya çıkardığını söyleyen Erdoğan, çağdaşlık ve insanlıktan bahsedenlerin bu tutumlarıyla söylemleriyle çeliştiklerini dile getirdi. Avrupa’nın Müslüman ülkelere bakışının değişmediğini, değişmeyeceğini belirten Erdoğan, "Türkiye’de çeşitli terör örgütlerine yardımda bulunan Hollanda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve beraberindeki heyeti Türk toprağı olan konsolosluğumuza almadı. Bu tavır Hollanda’nın ülkemize karşı tutumunu ortaya çıkarmıştır" dedi.

Srebrenitsa'da da 8 bin Boşnak’ın katliamını seyreden Avrupa’da nazizm ve aşizmin yeniden hortladığını vurgulayan Erdoğan, “Üstüne bir de Haçlı hegemonyasını eklersek endişelenmemek elde değil" diye konuştu.

FOTOĞARAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!