MHP'li başkandan dürüm fiyatlarına tepki

Güncelleme Tarihi:

MHPli başkandan dürüm fiyatlarına tepki
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2017 11:57

MHP'li başkandan dürüm fiyatlarına tepki

Haberin Devamı

Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, (DHA) - MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, kentteki pahalılıktan yakınarak, "Nohut dürümü 4-5 lira olmuş. Hayırdır ne oluyoruz" dedi.
Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Taşdoğan, kent ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Taşdoğan, yeni ders yılının hayırlı olması dileğinde bulunarak, okullarda bazı tedbirler alınması gerektiğini söyledi. Kentte uyuşturucu kullanımı yaşının 8-9'a düştüğünü öne süren Taşdoğan, okul önlerinde tedbirler alınması gerektiğini aktararak şunları söyledi:
"Ülke olarak hepimizin tedbirler alması gereken bazı konular vardır. Tabii ki bunların en başında kullanım yaşının 8-9'a kadar düştüğü uyuşturucu bulunmaktadır.  Emniyet güçlerimizin bu konudaki hassasiyetinden oldukça memnunuz. Okulların açılmasıyla birlikte çeşitli önlemler alacaklarını da temenni ediyoruz. Fakat en önemli husus internet üzerinden yapılmaya başlanan uyuşturucu ticaretine engel olmaya çalışmaktır. İnternetin yaygınlaştığı bir ortamda uyuşturucunun internet üzerinden satışının yapıldığı bile aldığımız duyumlar arasındadır. Okul önlerinde alınacak tedbirlerin yanı sıra, sosyal ortamda da bu illeti evlatlarımıza bulaştırmaya çalışan kalleşlere gerekli dersler verilmelidir. Bir diğer konu ise evlatlarımızı okul ve arasında taşıyacak olan servislerdir. Servis işletmesi yapan kişilerin ve araçlarının belirlenen bazı kriterlere uygun olması gerekmektedir. Özellikle bu konuda yapılan çalışmalara uyulması ve gerekli mercilerin bu denetimleri sıklıkla yapması gerekmektedir."
Kentteki hayatın her geçen gün daha pahalı hale geldiğini ifade eden Taşdoğan, kentin Gastronomi şehri olmasıyla beraber özellikle yemek fiyatlarında artış yaşandığını dile getirdi. Kentin, Gastronomi dalında UNESCO tarafından 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilmesinin yararlı mı zararlı mı olduğunu anlayamadıklarını söyleyen Taşdoğan, "Gastronomi ödülünden önce kilosu 45-50 TL arasında seyreden baklavamız olmuş 70-90 lira. Eskiden bir restoranda oturup 4 kişi yemek yediğiniz de verdiğiniz hesap 100 lirayı geçmezken şimdi aynı restorandan 200 liradan aşağıya kalkamıyorsunuz. Lahmacunun tanesi 4 lira olmuş, şehrimizde tüketimi çok fazla olan nohut dürümü 4 - 4,5 lira arasında satılıyor. Hayırdır ne oluyoruz?" dedi.  
Taşdoğan, pahalılığın önüne geçmek için önlem alınmasını istedi.
​FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!