“Lüküs Hayat” Gaziantep’te 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutluyor

Güncelleme Tarihi:

“Lüküs Hayat” Gaziantep’te 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutluyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2015 15:21

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, DEVLET OPERA VE BALESİ İŞBİRLİĞİYLE “LÜKÜS HAYAT” MÜZİKALİNİ 8 MART 2015 PAZAR GÜNÜ SANATSEVERLERLE BULUŞTURMAYA HAZIRLANIYOR.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Devlet Opera ve Balesi işbirliğiyle “Lüküs Hayat” müzikalini 8 Mart 2015 Pazar günü sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.
Sanayi, ticaret ve tarih kenti Gaziantep’in her alanda gelişmesi için harekete geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin kültür, sanat, bilim ve turizm sektöründe de gelişmesi için çeşitli etkinlikler düzenliyor.
Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında Gazianteplileri “Lüküs Hayat” müzikaliyle buluşturacak.
Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü sanatçıları, orkestra ve korosu, Haldun Dormen rejisiyle “Lüküs Hayat” müzikalini Gazianteplilerin beğenisine sunacak.
Cemal Reşit Rey’in bestelediği, librettosunu Ekrem Reşit Rey’in yazdığı iki perdelik “Lüküs Hayat” müzikali, ilk kez 1933 yılında, Cumhuriyetin 10. yıl kutlamalarında, İstanbul Şehir Tiyatrosu tarafından, dünya prömiyeri ile seyircinin beğenisine sunulmuştu. Müzikal, bu tarihten itibaren günümüze kadar çeşitli topluluklar tarafından birçok şehirde defalarca sahnelenerek geniş seyirci kitlelerine ulaşmıştı.
8 Mart Pazar günü saat 19.00’da Şehitkamil Kültür Merkezi’nde sahnelenecek temsile, Gaziantep’teki tüm sanatseverler davetli.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!