Kebap Diyarı Gaziantep’te Enginar Kebabı Sezonu Açıldı

Güncelleme Tarihi:

Kebap Diyarı Gaziantep’te Enginar Kebabı Sezonu Açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2015 09:50

KARACİĞER VE KALBİN EN İYİ DOSTU, KANI TEMİZLEYEN VE YORGUNLUK GİDEREN ENGİNARIN KEBABI DA YAPILARAK KEBAP ÇEŞİTLERİ ARASINDAKİ YERİNİ ALDI

Karaciğer ve kalbin en iyi dostu, kanı temizleyen ve yorgunluk gideren enginarın kebabı da yapılarak kebap çeşitleri arasındaki yerini aldı.Tuğcan Otel Şefi Kenan Ok yaptıkları uzun soluklu çalışmalar sonucunda enginar kebabı yapmayı başardıklarını ve 9. Enginar Günleri kapsamında konuklara enginar kebabı sunduklarını belirtti.
Gaziantep’te düzenlenen ve herkesin merakla beklediği enginarın ziyafete dönüştürüldüğü 9. Enginar Günlerinde enginardan yapılan yemek, tatlı ve çorbalar yanında enginar kebabı da dikkat çekiyor. Sağlık için önemli besin türlerinden birisi olan ve dünyada tıp otoriteleri tarafından da kabul gören karaciğer ve kalbin dostu enginar Tuğcan Otel’de son dokuz yıldır düzenlenen “Enginar Günleri” kapsamında sofraları süslüyor. Birçok hastalığa şifa olan enginarla yapılan yemek çeşitleri yanında tatlı ve çorbalar kadar enginar kebabı da dikkat çekiyor. 9. Enginar Günleri nedeniyle Tuğcan Otel’de hazırlanan özel menü hakkında bilgi veren Şef Kenan Ok, “Bu yıl 9. kez düzenlediğimiz enginar günlerimizde enginar severleri ağırlıyoruz. Konuklarımıza sunulan menüde enginarla yapılmış yemek ve çorba çeşitleri yanında kazan yemekleri ve enginar kebabı da konuklarımızın büyük beğenisini kazanıyor. 23 Martta başlayan 9. Enginar Günleri 27 Martta son bulacak” dedi.
TUĞCAN‘IN ENGİNAR MENÜSÜNDE ÇORBADAN TATLIYA HER ŞEY ENGİNAR
Her yıl Tuğcan Otel tarafından düzenlenen geleneksel enginar günlerinde menüde bir birinden ilginç yemekler de bulunuyor. Bu yıl 9. kez düzenlenen Enginar Günleri menüsünde konuklara çorba olarak enginarlı gerdan çorbası, enginarlı roka salatası, enginarlı brokoli salatası, közlenmiş enginar kalbi salatası, portakallı enginar salatası yanında ana yemek olarak kori ve enginarlı tağlietelle, arpacık soğanlı enginar yahni, tereyağlı enginar kalbi kavurma, enginarlı ızgara köfte, enginarlı piliç dolma ve enginar kebabı ikram edilirken tatlı olarak da dondurmalı vişne soslu enginar tatlısı, acı bademli fırında enginar tatlısı, ve cevizli enginar tatlısı ikram ediliyor. İnsan sağlığı açısından en faydalı sebze türlerinin başında gelen enginarın faydaları saymakla bitmezken uzmanlar birçok faydası yanında beyin yorgunluğunu çabuk geçirdiğini, kalp adalelerini kuvvetlendirdiğini ve kalbi rahatlattığını, şeker hastaları için de çok faydalı olduğunu, mide ve bağırsakları dezenfekte ederek ishalleri durdurduğunu kaydediyor.
ENGİNAR KEBABINA TALEP ÇOK FAZLA
Türkiye’de sadece Gaziantep’te yapılan enginar kebabının yoğun ilgi gördüğünü de belirten Tuğcan Otel Şefi Kenan Ok, yaptıkları uzun soluklu araştırmalar sonucu enginar kebabını keşfettiklerini ve kebap kenti olan Gaziantep’te kebap çeşitleri arasında enginar kebabına da yer verdiklerini belirterek, “Enginarı ince bir şekilde doğradıktan sonra çok az yağlı kıyma ile yoğuruyoruz. Tuz, biber ve gerekli malzemeleri de ilave ettikten sonra şişe sapladığımız enginar kebabımızı ateşte pişirerek konuklarımıza ikram ediyoruz. Enginar günleri kapsamında diğer enginar yemekleri kadar enginar kebabı da büyük ilgi görüyor. Enginar kebabı sadece Gaziantep’te yapılıyor” dedi.
Tuğcan Otel’de düzenlenen 9. Enginar Günlerinin 27 Marta kadar devam edeceği de bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!