Kazakistan Müzik Grubu'ndan konser

Güncelleme Tarihi:

Kazakistan Müzik Grubundan konser
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2016 15:57

Kazakistan Müzik Grubu'ndan konser

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Üniversitesi Atatürk Kültür Sahnesinde Kazakistan Müzik Grubu 'Yesi' tarafından konser verildi.

GAÜN Öğrenci Toplulukları tarafından düzenlenen konsere; Rektör Vekili Prof. Dr. Hilmi Bayraktar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Savaş Gürsoy, Prof. Dr. Metin Bedir, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Emin Sönmez, akademik, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Gecede konuşan Prof. Dr. Bayraktar, Kazakistan'dan buraya kadar gelerek bu güzel konseri veren gruba teşekkür etti. Kazakistan Müzik Grubu Yesi'yi çok güzel seçilmiş repertuara sahip olduğunu söyleyen Prof. Dr. Bayraktar, “En batı müziğinden Orta Asya, Türkistan esintisinden ve Türkiye'den muhteşem hazırlanmış bir repertuar. Ruhumuzu aydınlattılar, Türkistan'ı hatırlattılar. Kazakistanlı kardeşlerimize teşekkür ederiz" diye konuştu.

Kazakistan'ın kuruluşunun 25'inci yıl dönümü olduğunu hatırlatan Bayraktar, Kazakistan'ı Türkiye'den ayrı düşünmediğini, ayrı görmediğini vurgulayarak, onların da bağımsızlığını kutlayarak, "Bu sanatsal faaliyetler bizleri birbirimize daha da yakınlaştıracak. Kardeş olduğumuzu uzaklarda olmasına rağmen mekansal uzaklığın önemli olmadığı, duygusal yakınlığın önemli olduğu çok güzel vurgulanmış oldu" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!