İstanbul'a 50 bin kişilik Antep sofrası

Güncelleme Tarihi:

İstanbula 50 bin kişilik Antep sofrası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2017 10:03

İstanbul'a 50 bin kişilik Antep sofrası

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - KEBABI, katmeri, baklavası ve fıstığıyla dünya çapında üne sahip Gaziantep mutfağı birbirinden lezzetli yemeklerini ve kültürünü İstanbulluların ayağına götürüyor.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve Gaziantep'in tüm lezzetlerinin ve kültürünün sergilendiği Gaziantep Yemek Şenlikleri Maltepe Etkinlik alanında yarın başlayıp pazartesi günü sona erecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından da desteklenen şenliğe 50 bin kişinin katılımı bekleniyor.

İstanbul Gaziantep Dernekleri Federasyonu Başkanı Necati Göksu, 'Gaziantep Tanıtım Günleri' adıyla düzenledikleri şenliğe geçen yıl 50 bin kişi katıldığını hatırlattı. Gaziantep kültürünü İstanbullulara daha yakından tanıtmayı amaçladıklarını dile getiren Göksu, “Gaziantep kültürünü yakından tanımak isteyen herkesi şenliğe davet ediyoruz" diye konuştu.

Anadolu Yakasında Maltepe Etkinlik Alanında düzenlenen şenliğe gelenlere Gaziantep'in tüm yöresel yemeklerinin yanı sıra davul zurna eşliğinde eğlence sunulacak. Yöresel ve ulusal sanatçıların katılacağı etkinliklerde yemek ve baklava yeme ve fıstık güzeli yarışması yapılacak.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!