İstanbul Ütopya Sanat Atölyesi Sanatçılarından “Karma 2015” Sergisi

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Ütopya Sanat Atölyesi Sanatçılarından “Karma 2015” Sergisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2015 18:14

İSTANBUL ÜTOPYA SANAT ATÖLYESİ SANATÇILARINDAN “KARMA 2015” SERGİSİ

İstanbul Ütopya Sanat Atölyesi sanatçıları tarafından hazırlanan “Karma 2015” konulu serginin açılışı Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezinde yapıldı.
Sergide İstanbul Ütopya Sanat Atölyesi sanatçılarından Mihriban Yurdaün, Ayhan Gökçadır, Oya Yurdagül, Çiğdem Öner, Hale Öztürk, Zuhal Kaval, Sibel Üçal, Esma Demir ve Gazi Sansoy’un yaptığı eserler sergileniyor.
Serginin açılışında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “Birbirinden değerli ressam arkadaşlarımız çok güzel eserleriyle bizim için özgün ve güzel olan bu mekan da Gaziantep’e çok güzel bir sergi hediye ediyorlar. Bu resim sergisinin Gaziantep için, Üniversitemiz ve bölgemiz için önemli olduğunu ve değer katacağına yürekten inanıyorum” dedi.
Medeniyetin olmazsa olmaz ayağının kültür ve sanat olduğunu ifade eden Prof. Dr. Coşkun, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sanatın her alanında resim, heykel gibi bütün alanlarda geçmişten geleceğe kalıcı bir çizginin temini ve geçmişten geleceğe günün şartları yenilenmiş, evrensel çizgiyi de içerisinde barındıran ama yerel değerleri de bir şekilde içerisine mezceden bir sanat anlayışının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Atatürk’ün de söylediği gibi, Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Bu anlamda işin içerisine estetik ve sanat katmadığınız sürece ekonomiyi ne kadar geliştirirseniz geliştirin, bilimde ne kadar yol alırsanız alın onun içerisine estetik ve sanat girmediği zaman tuzsuz, yağsız bir pilav gibi tat verir veya haz alırsınız. Onun için sanatı her zaman önceledik. Bu itibarla da bu anlayışımıza hizmet ettikleri için değerli ressam arkadaşlarımızı tebrik ediyorum ”dedi.
“Karma 2015” konulu sergiyi sanat severler GAÜN Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezinde 16 - 26 Ekim tarihleri arasında gezilebilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!