İhraç edilen KESK üyeleri, işe iadelerini istedi

Güncelleme Tarihi:

İhraç edilen KESK üyeleri, işe iadelerini istedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2017 14:26

İhraç edilen KESK üyeleri, işe iadelerini istedi

Haberin Devamı

Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnamelerle görevlerinden ihraç edilen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu üyeleri, ihraç edilmelere tepki gösterdi ve yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını söyleyerek işlerine iade edilmelerini istedi.
Yeşilsu Parkı'nda öğle saatlerinde ellerinde pankart ve dövizlerle bir araya gelen KESK üyeleri, işlerinin geri verilmesini istemek için basın açıklaması yaptı. Açıklamanın yapılacağı alan bariyerle çevrildi ve polis alana girenlerin üstünü aradı. Grup adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü Ali Ersönmez, Milli Eğitim Bakanlığı'nın darbe fırsatçılığı yaptığını savundu. OHAL kapsamında yayınlanan KHK'lerle ihraç edilen üyelerinin mağdur olduğunu belirten Ali Ersönmez, şunları dedi:
"Geçmişten günümüze hep darbelerin karşısında olan ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası darbeye karşı çıkan KESK, 1 Eylül'den itibaren hedef haline getirilmiştir. İhraç edilenler arasında 3 bin 300 KESK'in yönetici ve üyelerimizin de yer alması örgütlü mücadelemize, ulusal ve uluslararası hukukla teminat altına alınan sendikal haklarımıza yönelik özel bir girişimle karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir. Sendikal haklarımızın ortadan kaldırılmasına izin vermeyeceğiz. Kamu emekçilerinin işi, ekmeği, seyahat hakkı, temel yaşamsal ve özgürlükleri KHK'lerle rafa kalkmıştır. Kamu çalışanları yaşamsal temel ihtiyaçları karşılayamaz duruma gelmişlerdir. İşimizi, ekmeğimizi geri istiyoruz."
Grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!