Görme engelliler için "Gönül Kütüphanesi" oluşturulacak

Güncelleme Tarihi:

Görme engelliler için Gönül Kütüphanesi oluşturulacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2016 09:58

Haberin Devamı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, görme engelliler için "Gönül Kütüphanesi" kuruyor.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Gazikent Gençlik Merkezi tarafından yürütülecek projede tanınmış isimler tarafından seslendirilecek kitaplar Gençlik Merkezi kütüphanesindeki yerini alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, amaçlarının görme engellilerin yaşamlarına kolaylık sağlayıp, kitapların bilgili dünyasıyla onları buluşturmak olduğunu belirtti.

Gözlerimizi kapatıp çok kısa bir zaman diliminde de olsa karanlıkta kalmanın çok zor olduğunu ifade eden Demir, şunları kaydetti:

"İnsanlar empati yaparak engellileri daha iyi anlamaya çalışmalıdır. Bizim onlar için yapabileceğimiz en önemli şey hayatlarını zorlaştırmak yerine kolaylaştırmaktır. Sosyal alanların düzenlenmesi, kendilerine uygun işlerin verilmesi, onların haklarının çiğnenmemesi, görme engellilere karşı üzerimize düşen en büyük sorumluluktur. Bu sorumluluk bilinciyle hazırladığımız 'Gönül Kütüphanesi' projemiz Türkiye genelinde de Gençlik ve Spor Bakanlığımız nezdinde Gazikent Gençlik Merkezi öncülüğünde tüm gençlik merkezlerinde uygulamaya alınacak. Böylelikle Gençlik ve Spor Bakanlığı engelliler içinde bir farkındalık yaratarak onların hayatlarını bir nebze de olsa kolaylaştıracaktır."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!