GKV’li 'Kitap Dostları'na ödül

Güncelleme Tarihi:

GKV’li Kitap Dostlarına ödül
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2017 10:13

GKV’li 'Kitap Dostları'na ödül

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Kolej Vakfı Kütüphanesi tarafından düzenlenen geleneksel Kitap Dostları Ödülleri sahiplerini buldu. En çok kitap okuyanların ödüllendirildiği törende duygulu anlar yaşandı. GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş kitap okumanın insan gelişiminde ki önemine dikkat çekerek, "Okuyan, yazan, araştıran ve sorgulayan bir nesil yetiştirmek zorundayız" dedi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bünyesinde faaliyet gösteren ve bölgenin en önemli kütüphaneleri arasında yer alan GKV Kütüphanesi, 53'üncü Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında 'Kitap Dostları Ödülleri' ile en çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi. GKV Özel Ortaokulu öğrencilerinden Meriç İnal, Pelin Karayılan, Şeyma Boşnak ve İlkim Yıldırır ödüllerini GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Can Hoşcan’dan aldı. Öğrenciler, böyle etkinliklerle kitabın sürekli gündemde tutulması ve başarıya giden yolda en önemli adres olan kütüphanenin kullanımının yaygınlaşması gerektiğini vurguladı.

İnsan yaşamında kitapların önemine dikkat çeken GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş okuyan, yazan, sorgulayan ve muhakeme kabiliyeti yüksek nesiller yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının üstlendiği en önemli misyonlar arasında şüphesiz nitelikli eğitimi yanında okuyan, yazan, sorgulayan ve araştıran bireyler yetiştirmektir. Geleneksel kitap okuma şenliğimiz bu yılda büyük ilgi gördü. Bölgenin en büyük okul kütüphanesine sahip olan kurumlarımızda gerçekleştirilen bu faaliyet sonucunda en fazla okuyan öğrencilerimiz ödüllendirildi. Asıl ödül öğrencilerimizin kitap okumaya yönelik istek ve arzularının geliştirilmesidir" dedi.

GKV Özel Okulları Ortaokul Müdürü Nadir Gürsel ise kitap okumanın gençlerin en büyük tutkusu olması gerektiğine değinerek, "Bilgiye ulaşabilmenin en doğru yolu öğrencilerimizin okuma alışkanlıklarını geliştirmektir. Okuyan, okuduğunu anlayan ve yorumlayan nesiller yetiştirmek için gençlerimiz arasında bu alışkanlığı hızla yaymak zorundayız. Okumayan bir toplumun kalkınması mümkün değildir. Burada kütüphanelerin rolü çok önemlidir. Bu etkinlik, öğrencilerimizin kitap okumaya teşvik edilmesi için önemli bir etkendir" dedi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında öğrencilerin kitap okuma alışkanlığının eğitimin ilk basamaklarından itibaren başlayarak lise bitimine kadar devam ettiğini, edinilen bu kazanımın öğrencilerin eğitim yaşamlarından sonra da sürdüğüne dikkat çeken GKV Özel Liseleri Müdürü İsmet Tiryaki, "53'üncü Kütüphane Haftası Etkinlikleri Kapsamında, liselerimizden en çok kitap okuyan öğrencilerimize her yıl olduğu gibi bu yıl da ödülleri verildi. Ödül almaya hak kazanan öğrencilerimiz: Ünal Ercan, Ceren Alioğlu, Selen Özdinç ve Mahmut Caner Öztürk oldu. Okuyan, öğrenen, düşünen ve üreten bir nesil yetiştirilmesinde kütüphanelerin ve kitap okumanın önemini vurgulayarak, akademik ve sosyal alanda olduğu kadar entelektüel alanda da en iyi şekilde yetiştirmenin temel hedeflerimizden birisidir" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!