GKV’liler 18.eyp Avrupa Gençlik Parlamentosu Ulusal Seçim Konferansında

Güncelleme Tarihi:

GKV’liler 18.eyp Avrupa Gençlik Parlamentosu Ulusal Seçim Konferansında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2015 12:29

GKV LİLER 18. EYP AVRUPA GENÇLİK PARLEMANTOSU ULUSAL SEÇİM KONFERANSINDA

18. Avrupa Gençlik Parlamentosu Ulusal Seçim Konferansı Kayseri TED Koleji ev sahipliğinde başladı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarından altı öğrenci delegasyon grubuna seçildi.
Liseli ve üniversiteli gençlerin politik konularda tartışabileceği, sosyalleşebileceği ve eğlenebileceği interaktif bir platform olan Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP)’nin Türkiye kolu olan 18. Ulusal Seçim Konferansı, çeşitli illerden gelen 200’e yakın öğrencinin katılımıyla Kayseri TED Koleji ev sahipliğinde başladı. İngilizce olarak gerçekleştirilen konferansta bu yılki konu ’Avrupa Birliği Kararlılık ve Denge’ olarak belirlendi. Gaziantep Kolej Vakfı Cemil Alevli Koleji öğrencilerinden Nida Kadayifçi, Faisal Kathuda, İnjy Tarakji, Osman Gül, Akın Kemal Ayalp, ve Büşra Abdülkadiroglu bireysel ve grup tartışma yazıları ile jüri değerlendirilmesinde bir çok okulu eleyerek konferansa delege olarak katılma hakkı kazandı. EYP Ulusal Seçim Konferansının açılış konuşmasını Kayseri TED Koleji Genel Müdürü Arif Sırrı Şirin yaptı. Konferansa konuşmacı olarak Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Kasım Han ve TED Üniversite Rektörü Prof.Dr. M. Murat Tarımcılık, Türkiye’nin değişik illerinden konferansa katılan 200 civarındaki gençle yakından ilgilenerek, başarılı çalışmaları için kutladı. Dünya’nın ve Avrupa’nın mülteci problemlerine bakışı, sorunlara çözüm arayışı gibi konuların değerlendirildiği konferansta GKV Özel Cemil Alevli Koleji öğrencilerinin performansları dikkat çekti. Türkiye’nin seçkin okullarının arasında yaklaşık 200 öğrencinin arasında yer alan altı GKV delegesi gerek akademik çalışmaları gerekse örnek davranışlarıyla konferansın en çok dikkat çeken ekipleri arasına girmeyi başardı. Konferans sonunda yapılan jüri değerlendirilmesinin ardından 20 öğrenci yurt dışında yapılacak olan uluslararası konferanslara katılma, Türkiye’yi bu konferanslarda temsil etme ve yurt içinde yapılacak EYP konferanslarında yöneticilik yapma şansını da yakalayacak.
Konferansın 24 Kasım 2015 Salı günü sona ereceği ve elde edilen sonuçların ortak bir bildirge olarak yayınlanacağı da ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!