Gaziantep’te, seçim güvenliği için 8 bin 288 güvenlik personeli görev yapacak

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep’te, seçim güvenliği için 8 bin 288 güvenlik personeli görev yapacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2024 16:46

Gaziantep’te, seçim güvenliği için 8 bin 288 güvenlik personeli görev yapacak

Haberin Devamı

Ahmet ATMACA/ GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP Valisi Kemal Çeber, 31 Mart yerel seçimlerinde 8 bin 288 polis ve jandarmanın görevli olacağını söyledi.

Kentteki 'Seçim Güvenlik Toplantısı', Vali Kemal Çeber'in başkanlığında yapıldı. Vali Çeber'in yanı sıra toplantıya, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Halil Şen, vali yardımcıları ile ilçe kaymakamları da katıldı. Vali Çeber, Gaziantep'te toplam 1 milyon 393 bin 956 seçmenin oy kullanacağını ve kentte seçim güvenliği kapsamında 8 bin 288 polis ve jandarmanın görev alacağını söyledi. Gaziantep'te seçim güvenliğinin 3 bölümden oluşturulduğunu söyleyen Vali Çeber, "İlimiz genelinde polis ve jandarma bölgelerimizde toplam 1 milyon 393 bin 956 seçmenimiz 824 okul binamızda ve toplam 4 bin 418 sandıkta oy kullanacak. Sağlık gerekçesiyle sabit sandıklara gidemeyen vatandaşlarımıza ilçelerimiz genelinde 7 seyyar sandıkta da hizmet verilecektir. Seçim güvenliğimiz 3 bölümde planlandı. Birincisi oy pusulalarının sandıklara güvenli bir şekilde ulaştırılabilmesi için kurye tedbirleri. İkincisi oy kullanılan okullarda alınan güvenlik tedbirleri. Üçüncüsü de kullanılan oyların seçim merkezine güvenli bir şekilde ulaştırılması için alınan tedbirler. Bu süreçte 1690 güvenlik personelimiz hazır kuvvete olarak acil durumlar için görevlerinin başında olacaktır" diye konuştu.

Haberin Devamı

'EN HUZURLA GEÇEN SEÇİM SÜREÇLERİNDEN BİRİ'

Kentte seçim döneminin, alınan güvenlik önlemleri ve sağduyuyla yaşandığını belirten Vali Çeber, "Seçim sürecinde biz öncelikle geçmiş dönemlerdeki seçim tecrübelerine bakarız. Nerelerde hangi olaylar olmuş gibi. Son 4 günde de bu şekilde gitmemiz temennisiyle Gaziantep son yılların en huzurla geçen seçim süreçlerinden birisini yaşıyor dememiz mümkün. Seçim tarihinin başladığı 01.01.2024 tarihinden 26.03.2024 tarihine kadar ilimiz genelinde toplam 178 bin 854 kişinin katılımıyla 337 kapalı ve açık alanda etkinlik yapılmış ve bu etkinliklerde 18 bin 473 personel görevlendirilerek gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. 24'ü il merkezinde olmak üzere ilimiz genelinde toplam 63 seçim irtibat ofisi açılmış olup buralarda 24 saat esasına göre 192 personel görevlendirilerek önlem alınmıştır" dedi.

Haberin Devamı

Vali Çeber, kentte bu yıl 36 bin 507 kişinin ilk kez oy kullanacağını da anlatarak, adliyenin fiziki durumunun yetersizliğinden dolayı oy sayımlarının Ortadoğu Fuar Merkezi'nde yapılacağını söyledi. Seçim günü güvenlik personeli ve sandıkta görevlileri de dahil olmak üzere 22 bin kamu görevlisinin görevi başında olacağını kaydeden Vali Çeber, "Seçim gününe özel tüm kurum ve kuruluşlarımızın görevleri başında teyakkuz halinde olacağını söylemek istiyoruz. Tüm siyasi parti ve vatandaşlarımızla hoşgörü ve sağduyu içerisinde huzurlu ve güvenli bir seçim süreci geçirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!