Gaziantep'te, 'Fatih Sivil Havacılık Lisesi' tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte, Fatih Sivil Havacılık Lisesi tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 14:24

Gaziantep'te, 'Fatih Sivil Havacılık Lisesi' tanıtıldı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GÜNEYDOĞU Anadolu Bölgesinde ilk defa Özel Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Fatih Sivil Havacılık Bölümü Gaziantep Ticaret Odası toplantı salonunda davetlilere tanıtıldı.

Bölgenin ilk havacılık lisesinin tanıtım toplantısına; Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Abdulkadir Kapısız,  Gaziantep Havaalanı Müdürü Mehmet Kök, çok sayıda öğrenci velisi ve öğrenciler katıldı. Toplantıda konuşan Özel Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Fatih Sivil Havacılık Lisesi kurucu Müdürü İrfan Ataker, “Meslek liseleri ülke meselesi sözünü dile getiren büyüklerimizin açmış olduğu yolda ilerleyen Özel Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni hedefler ortaya koyarak hayallerini kurduğumuz Güneydoğu, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ve Gaziantep'te ilk havacılık Lisesi'ni açmış olmanın haklı gururunu yaşıyorum" dedi.

2013-2014 eğitim yılında faaliyete başladıklarını ve kısa sürede başarılı olduklarını anlatan İrfan Ataker, okulun eğitimin sadece dört duvar arasında değil her alanda olduğunu yaptıkları çalışmalarla ispatladıklarını dile getirdi. Doğu ve Güneydoğu'da ilk havacılık lisesini açmış olmanın haklı gururunu yaşadıklarını anlatan Ataker, şöyle dedi:

"İstanbul'da bulunan özel Kokpit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Türk Hava Yolları'ndan emekli genel müdür Erdal Gülmez ile yaptığımız protokoller sonucunda havacılığın en geniş yelpazesini oluşturan bölüm olan yer hizmetleri bölümünü açtık. Yer hizmetlerinden mezun olan öğrencilerimiz Devlet Hava meydanlarında havayolu şirketlerinde her türlü ürünün hizmetin ve bilgi akışını kaynağından nihai tüketiciye kadar olan tedarik zincirinin ve bu süreçte oluşan operasyonun etkili ve verimli bir biçimde planlanması uygulanması taşınması depolanması ve kontrolü altında tutulmasını sağlayan kişilerdir öğrencilerimize hava lojistiği yönetimi stok kontrolü envanter yönetimi iş gücü yönetimi tüketici davranış ve şikayet yönetimi ramp hizmetleri yolcu hizmetleri havacılık faaliyetleri organize etme ve planlama gümrük taşıma modelleri depo araç ve malzeme yöntemlerinde görev alma eğitimleri verilecektir. Özellikle sınırların ortadan kalktığı bir dünyada iletişim ve bilişimin birbirinden ayrılmaz bir ikili olduğu günümüzde bir değil ikinci üçüncü bir dil bilmek yaşantımızın merkezlerine tam anlamıyla yerleştirmek için şimdiden iyi bir İngilizce öğretmeyi hedefledik.  Günlük yaşamlarında ve akademik düzeyde İngilizce kullanmayı bilen dil becerilerini geliştirmek için her türlü dijital ve teknolojik ortam kullanan öğrencilerimizin konuşma gruplarıyla kendilerini gerçek yaşamda kanıtlamaktadırlar. Amacımız her geçen gün büyüyen ve dünyada adı duyulur hale gelen havayolu firmalarına ve uluslararası firmalara Gaziantep'ten eğitimli ve havacılığa gönül vermiş insan kaynağının yetişmesine öncülük etmek. Bu sektöre değer vermektir. 4 yıllık lise eğitimlerini sonunda gençlerimiz almış oldukları mesleki eğitim ile yaşıtlarının bir adım önünde dünya çapında geçerliliği olan bir mesleğe ilk adımlarını atmış olacaklar."

Bölümü bitiren öğrencilerin açılacak kursta verilecek 2 aylık eğitimin ardından kabin hizmetleri memuru olma şansını da elde edeceklerini dile getiren Ataker, "Bunların yanı sıra öğrencilerimizin alacakları beden dili etkili iletişim psikoloji ve kişisel gelişim eğitimleri ile süreç yönetimi insan ilişkileri ilgili resmi kurallar stres ve zaman yönetimi kolay problem çözme yöntemleri liderlik ve Zorlu anlarda kararlar alabilme ile ilgili gelişmeleri sağlayabilme şansına da sahip olabilecekler. Atatürk'ün en önemli özelliklerinden biri olan ileri görüşlülüğü sayesinde o dönemde pek çok kişinin farkında olmadığı bazı gerçekleri sezmiştir" diye konuştu.

Türk Hava Kurumu (THK) Gaziantep Şube Başkanı Abdulkadir Kapısız,  Fatih Sivil Havacılık Lisesi'nin Gaziantep'te açılmasından dolayı çok sevinçli olduklarını vurgulayarak bu lisenin büyük bir boşluğu dolduracağını söyledi. 

Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Fatih Sivil Havacılık Lisesi'nin Gaziantep'te açılmasının çok önemli olduğunu ifade ederek, okula bu zamana kadar hep destek olduklarını söyledi.

Özel Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Meslek Öğretmenlerinden Hülya Yücel,  Fatih Sivil Havacılık Lisesi'nin öğrenci alma kriterleri ve okulun yapacakları faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Fatih Sivil Havacılık Lisesi'nin açılmasında destek olan Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, THK Şube Başkanı Abdulkadir Kapısız, Gaziantep Havaalanı Müdürü Mehmet Kök, Ortadoğu Business Dergisi İmtiyaz Sahibi Mustafa Osanmaz ve Okul Halk Oyunları Ekibi Öğretmeni Sait Balsu, Okul Kurucu Müdürü İrfan Ataker, Okul Müdürü Funda Osanmaz tarafından plaket ile ödüllendirildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!