Gaziantep'te, 'adalet' konferansı

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte, adalet konferansı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 10:41

Gaziantep'te, 'adalet' konferansı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Üniversitesi İdealist Gençler Topluluğu tarafından Abdulkadir Turan'ın konuşmacı olarak katıldığı '21. Yüzyılda Adalet Anlayışı ve Hz. Ömer' konferansı düzenlendi.

Atatürk Kültür Salonu'nda yapılan konferansta konuşan Turan, 21'inci yüzyılda Hz. Ömer'in kıyaslanabilen değil, aranan bir şahsiyet olduğunu belirterek, "Hz. Ömer, İslam'ın şahsiyet inşa etme başarısındaki bir simgedir. Bir din, bir şahsiyet nasıl inşa eder bununla ilgili bir semboldür" dedi.

21'inci yüzyılın güçlülerin adaleti bir kayırma mekanizması olarak gördüğü, zayıflarınsa özellikle toplumlar düzeyinde adaletten ümit kestiği bir yüzyıl olduğunu belirten Turan, şöyle devam etti:

"Hz. Ömer'in mücadelesi doğrudan bu duruma karşı olmuştur. Ne güçlüler adaleti bir kayırma mekanizması olarak görmüşler ne de O'nun adalet mekanizmasında zayıflar adaletten ümit kesmişlerdir. O toplumla kendisi arasındaki kapıları açık tutmuş, şehir şehir gezmiş hatta ömrü vefa etse diyor ki 'Ben her gittiğim yerde birkaç ay kalarak toplumun dertlerini çözeceğim' diyen bir Ömer ile karşı karşıyayız. 21. Yüzyıl maalesef idare edilenlerle idare edenler arasında büyük mesafeler vardır."

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Bayraktar'ın da katıldığı konferansın sonunda, Abdulkadir Turan'a günün anısına çeşitli hediyeler verildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!