Gaziantep'te, 337 ton kaçak kömür ele geçti

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte, 337 ton kaçak kömür ele geçti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2017 09:36

Gaziantep'te, 337 ton kaçak kömür ele geçti

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te, zabıta ekiplerinin denetimlerinde piyasaya sürülmek üzere olan 337 ton kaçak kömüre el konuldu.

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte hareket eden Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri Nizip yolu üzerinde yaptığı denetimler sırasında bir depoda 337 ton kömür ele geçirdi. Yapılan kontrollerde piyasaya sürülmek üzere olan kalitesiz kömür ile sanayi tipi konutlara uygun olmayan kömürlerin farklı kurum ve firmalara ait ibarelerin yer aldığı çuvallar bulundu. Kentin hava kalitesinin korunması için düzenli olarak denetim yaptıklarını vurgulayan yetkililer; kentin giriş ve çıkışlarında kurulan kontrol noktalarında kömürleri taşıyan araçlarda irsaliye, uygunluk belgesi denetimleri yaptıklarını ifade etti.

Kent içerisinde doğalgaz dışında katı ve sıvı yakıt kullanan binalarda kullanılan yakıt kalitesini de kontrol ettiklerini belirten yetkililer, periyodik olarak gerçekleştirdikleri düzenli eğitim programları ile de sağlıklı ve verimli yakma usulleri hususunda kullanıcıları bilinçlendiriyor.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!