Gaziantepli Halıcılar Çin Yolunda

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepli Halıcılar Çin Yolunda
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2015 10:05

DÜNYA HALI SEKTÖRÜNDE BELİRLEYİCİ BİR ROL ÜSTLENEN GAZİANTEPLİ HALICILAR ÜRÜNLERİNİN TANITIMI VE PAZARLANMASI İÇİN ULUSLARARASI FUARLARA KATILMAYA DEVAM EDİYOR. GAZİANTEPLİ HALICILAR 24-26 MART TARİHLERİ ARASINDA ŞANGHAY’DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN DOMOTEX SHANGHAİ YER DÖŞEME VE HALI FUARI’NA 17 FİRMA VE 38 KİŞİLİK BİR HEYETLE KATILACAK.

Dünya halı sektöründe belirleyici bir rol üstlenen Gaziantepli halıcılar ürünlerinin tanıtımı ve pazarlanması için uluslararası fuarlara katılmaya devam ediyor. Gaziantepli halıcılar 24-26 Mart tarihleri arasında Şanghay’da gerçekleştirilecek olan Domotex Shanghai Yer döşeme ve Halı Fuarı’na 17 firma ve 38 kişilik bir heyetle katılacak.
Dünya halı sektörünün kalbi konumuna gelen Gaziantep sektörel liderliğini sürdürürken uluslararası fuar ve organizasyonlarda etkin olarak yer almaya devam ediyor. 24-26 Mart tarihleri arasında Şanghay’da gerçekleştirilecek olan Domotex Shanghai Yer döşeme ve Halı Fuarı’na katılacak olan Gaziantepli halıcılar Çin pazarında etkin yer almayı hedefliyor.
Çin pazarının bütün sektörler için küçümsenemeyecek önemli bir pazar olduğuna dikkat çeken Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Selahattin Kaplan yaptığı açıklamada, fuara 17 Gaziantepli halı firmasının yanı sıra 38 kişilik bir heyetinde katılacağını ifade etti. Kaplan yaptığı değerlendirmede Domotex Shanghai Yer döşeme ve Halı Fuarının dünyanın ikinci büyük halı fuarı olduğuna dikkat çekerek fuarda etkin olarak rol alacakları sözlerine ekleyerek, “24-26 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Domotex Shanghai Yer döşeme ve Halı Fuarına GAHİP olarak katılıyoruz. 17 halı firmasının stant açacağı fuarda 38 kişilik bir heyetle de çeşitli temaslarda bulunacağız. Domotex Asia/China Floor, Asya-Pasifik Bölgesinin en büyük ve dünyanın ikinci büyük yer kaplamaları fuarıdır. Shanghai New International Exhibition Centre’da brüt 140 bin m2 alanda kurulan fuarda, 2014 yılında 36 ülkeden toplam 1,177 firma ürünlerini sergilemiştir. Fuarda halı ve kilimler, ahşap ve laminant kaplamalar, yer kaplama makineleri, temizlik ve bakım teknolojileri, dayanıklı ve sanayi kaplamaları sergilenmektedir. Ayrıca resmi rakamlara göre 42 bin 386 profesyonel ziyaretçi fuarı ziyaret etmiştir. GAİB olarak 17 firma ve 38 kişilik bir heyet ile Domotex Shanghai Yer döşeme ve Halı Fuarına katılacağız. Fuarda GAİB olarak 120 m2’lik bir standımız olacak. Standımız bir info stant olarak düşünülmüş, olası potansiyel alıcılarla ikili görüşmelerin yapılabileceği ortalama her katılımcı firmaya bir masa verilebilecek şekilde dizayn ettirilmiştir. Burada stant açmayan halıcılarımıza verilecek destekle Çin pazarında yer bulmaları sağlanacaktır. Çin halı sektörü için önemli bir ihracat pazarıdır. Her ne kadar üretimde önemli bir yerde bulunsa da Çin Halı ithalatında dünyanın en önemli pazarları arasında yer almaktadır. Bu fuar sadece Çin için değil Uzakdoğu ülkeleri ve Asya Pasifik Ülkeleri için de önemlidir. Bizler fuar süresince gerek Gaziantep’ten gerekse Türkiye’den katılacak halı üreticilerimize burada önemli hizmetler verecek ve satıcılarla alıcıların buluşması noktasında standımızda tercüme hizmetleri dahil olmak üzere birçok destek vereceğiz” dedi.
Çin halı sektöründe de incelemeler yapacaklarını ifade eden GAHİB Başkanı Selahattin Kaplan, uluslararası fuarlara katılmaya devam edeceklerini belirterek, “2023 hedeflerine ulaşabilmek için dünyanın neresinde olursa olsun sektörümüzle ilgili fuarlara ve etkinliklere katılmaya ve gerek Türkiye’yi gerekse ürettiğimiz halılarımızı tanıtmaya gayret edeceğiz” diye ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!