GAP Gazeteciler Birliği’nde yeni dönem

Güncelleme Tarihi:

GAP Gazeteciler Birliği’nde yeni dönem
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2016 11:18

GAP Gazeteciler Birliği’nde yeni dönem

Haberin Devamı

ADIYAMAN, (DHA) - GAP Gazeteciler Birliği 5’inci genel kurulu yapıldı ve Zeynel Abidin Kıymaz, güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.







Dernek binasında yapılan kongrede konuşan GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, gazetecilik mesleğinin ve meslek mensupları arasında dayanışmanın gelişmesini hedefledikleri çalışmalarda önemli sonuçlar elde ettiklerini söyledi. Yönetim kurulu üyeleriyle her yıl 3-4 kez genişletilmiş toplantı düzenleyerek, mesleki sorunların konuşulmasını ve çözüme kavuşturulması için gayret gösterdiklerini anlatan Kıymaz, "Bunlar arasında sonuca ulaştıklarımızda oldu hala çözüm bekleyenlerde var. Gazetecilerin yıpranma paylarının tekrar alınmasında mücadelemiz Türkiye’de meslektaşlarımız tarafından takdir gördü" dedi.







Son zamanlarda Doğu ve Güneydoğu’da görev yapan gazetecilere yönelik saldırılara da dikkat çeken Kıymaz, gazetecilerin can güvenliğinin bir an önce sağlanmasını isteyerek, "Son zamanlarda Gaziantep’te ve Şanlıurfa’da Suriyeli gazeteciler sokak ortasında öldürülüyor. Mardin Midyat'ta gazeteciler saldırıya uğrayarak linç edilmek isteniyor. Gaziantep’te gazeteciler dövülüp, bıçaklanıyor. Tüm bu olaylar artık bizleri endişelendirmeye başladı. Gazetecilerin can güvenliğinin sağlanamadığı bir ortamda demokrasi de tartışılır hale gelir. Yetkililer bir an önce meslektaşlarımızın can güvenliğini sağlamalı ve sorumluları yakalayarak yargıya teslim etmeli" diye konuştu.







GAP Gazeteciler Birliği’nin tek liste ile yapılan genel kurulunda işbaşı yapan yeni yönetim kendi arasında görev bölümü gerçekleştirdi. Zeynel Abidin Kıymaz'ın yeniden başkan olduğu birliğin başkan vekili Hamit Özpolat, başkan yardımcıları Mehmet Çelik, Latif Şimşek, Mehmet Taş, Hanifi Kılıç ve İsmail Türk olurken, genel sekreter Fahrettin Çelik, muhasip Metin Harıkçı, yönetim kurulu üyeleri ise Tahir Gülebak, Saim Ayhan, Mehmet Canbek, Mehmet Ali Dağ, Baykan Sarıkaya, Bülent Toplu, Kemal Kutlu ve Rıfat Karaduman'dan oluştu.







FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!