GAİB'de, 'Dış ticaret' semineri

Güncelleme Tarihi:

GAİBde, Dış ticaret semineri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2017 10:07

GAİB'de, 'Dış ticaret' semineri

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - EKONOMİ Bakanlığı ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından koordine edilen 'Dış Ticaret Bilgilendirme' semineri düzenlendi.

Ekonomi Bakanlığından uzman ekibin katıldığı ve ihracatçılarla birçok konuda güncel bilgilerin paylaşıldığı seminerde konuşan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, "Ekonomi Bakanlığımızın ihracat alanındaki uygulamaları ve devlet destekleri konularıyla ilgili yenilikler ve çalışmalar Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep’in Nizip ilçesi ve Gaziantep’te düzenlenen “Dış Ticaret Seminerleriyle üyelerimize anlatıldı. Uzmanlarla üyelerimiz ikili görüşmelerle sorunlarını dile getirme şansı yakalarken yeni uygulamalar hakkında bilgi sahibi oldular. 2017 ihracat hedeflerimize ulaşabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Düzenlenen seminerlerde Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, İhracatı Geliştirme Uzmanı Ahmet Küçükaslan, (Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimleri' konusuyla ilgili uygulamaları açıkladı. 'İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları' konularında Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, Dış Ticaret Uzmanı Halise Büşra Ünsal, 'Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi, Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALITY’nin Desteklenmesi ile Yurt Dışı Birim Marka ve Tasarım Destekleri ve Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi' konularını anlattı. Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü, Dış Ticaret Uzmanı Göksu Tülümen ise ticarette teknik engeller konusunda ayrıntılı bilgiler verirken, Türk Eximbank uzmanı Mehmet Yalçın da bankanın kredi sigorta ve garanti programlarını anlattı.

Seminerleri değerlendiren GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ihracat alanında ki yeni uygulamalar ve devlet destekleriyle ilgili üyelerin bilgilendirildiğini ve dört gün süren seminer çalışmalarının başarıyla sonuçlandığını ifade ederek, "Ekonomi Bakanlığı uzmanlarımız GAİB’in ev sahipliğinde Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep’in Nizip ilçesi ve Gaziantep’te düzenlenen Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleriyle üyelerimizi birçok konuda aydınlatmıştır.  Seminerler kapsamında Dahili ve Harici İşleme Rejimleri, İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları, Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi, Türk Ürünlerinin Yurt Dışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALİTY’nin desteklenmesi ile Yurt Dışı Birim Marka ve Tasarım Destekleri, Uluslararası Rekabetçiliğin Gerçekleştirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi konularında ayrıntılı bilgiler verilmiştir. 2017 yılı ihracat hedeflerimize ulaşmak için gerekli bütün çalışmalarımızı sürdürmeye devam etmekteyiz. Diğer taraftan GAİB bünyesinde faaliyet gösteren birliklerimiz ve üyelerimiz dünyanın birçok ülkesinde açılan fuarlara yoğun bir şekilde katılım göstermekte bu çabaların sonuçları ise ihracat rakamlarımıza olumlu olarak dönüşüm yapmaktadır. Bölgemizde düzenlenen seminerlere verdikleri desteklerden dolayı Ekonomi Bakanlığımıza ve uzman heyete üyelerimiz adına teşekkür ederiz" dedi.  

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!