Frankfurt'ta, Türk Tiyatrosu rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Frankfurtta, Türk Tiyatrosu rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2017 12:21

Frankfurt'ta, Türk Tiyatrosu rüzgarı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEPLİ tiyatro sanatçısı Kamil Kellecioğlu. Avrupa’da sahnelediği oyunlar ve yarışmalarda aldığı ödüllerle Türk tiyatrosunu ve Gaziantep adını; 40 kişilik gönüllü ekibiyle birlikte gündemde tutmaya devam ediyor.

Kültür ve sanat dünyasının nabzını tutmaya çalışan en etkili organizasyonlardan biri olan Anadolu Tiyatro Ödülleri töreninde Frankfurt Türk Tiyatro Festivali yine ödül yağdırdı. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali de Uluslararası platformda en iyi festival ödülüne layık görüldü. Tiyatro Gazetesi tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Anadolu Tiyatro Ödülleri töreni Bakırköy Belediye Tiyatroları, Yunus Emre Kültür Merkezinde düzenlenen resepsiyonla sahiplerini buldu. Anadolu Tiyatro Ödülleri kapsamında yıl boyunca gerçekleştirilen tüm tiyatro hareketleri seçici kurul tarafından değerlendirilirken en etkili oyunlar ve eserler ödüllendirildi.

Frankfurt Türk Tiyatro Festivali de Uluslararası platformda en iyi festival ödülüne layık görüldü. Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni ve Festival Başkanı Kamil Kellecioğlu; Frankfurt Türk Tiyatro Festivali İstanbul Koordinatörü Nur Onur ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Senarist Zeynep Yıldız ile sahnede ödülü almak üzere hazır bulundu. Kamil Kellecioğlu, Türk dilini ve kültürünü tiyatro aracılığıyla Frankfurt’ta yaşatmak idealini taşıdıkları için bu ödülü çok değerli bulduğunu ifade etti. Türk yazarlarının oyunlarını Türkçe sahneye koyarken Almanca üst yazıyla oyunların yansıtılmasının Alman izleyiciyi de salonlara çektiğini dile getirdi. Festival İstanbul Koordinatörü Nur Onur da festivalin onursal başkanları Ayla Algan, Haldun Dormen, Tamer Levent'e katkılarından dolayı teşekkür etti.

Öte yandan 27 Şubat'ta Gaziantep Üniversitesi'nin davetlisi olarak panel için kente olacak Kamil Kellecioğluna; Tamer Levent ve Erhan Yazıcıoğlu ile Nur Onur da eşlik edecek. Ekip ayrıca Avrupa’da Tiyatro Frankfurt’un kapalı gişe oynadığı 'Fanus' adlı eserin Gaziantepli yazarı Vedat Diri ile de bir araya gelecek.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!